Redan augusti - kan vi stoppa tiden lite??

I måndags kändes det lite dystert att vända blad till augusti i väggalmanackan. Annonser i tidningar påminner om hur fort veckorna ramlat iväg "Dags för skolstart" "Dags att köpa kalendrar" och extrapriser på kollegieblock och ryggsäckar. Mörkret kommer tidigare på kvällarna vilket är trist och samtidigt lite mysigt... fast mest trist. Tända ljus och flecceplädar om benen är tecken på att nästa årstid så sakta smyger sig på. Jag är inte färdig med sommar och det har blivit ovanligt lite badande för oss i år av olika anledningar.  Hittills har vi tagit ifatt lite sviter efter pandemin. Konsert- och teaterbiljetter har äntligen blivit använda och jämna födelsedagar har firats ifatt. Sköönt! En konsert återstår i slutet av augusti.... och som vi väntar på juni 2023 med Bruce Springsteen på Ullevi. 
 
Jag behöver ju inte ha någon ångest för att semestern tar slut men jag kan ju ändå på vanligt svenskt vis klaga på att sommaren passerade för fort. Ja, jag tycker ofta att det klagas alldeles för mycket på allt och inget. Det är för varmt, för blåsigt, för kallt, för långa köer, för mycket ogräs, för dyrt... och så valrörelse på det där det förekommer pajkastning av ohejdat slag. Men rösta för allt i världen, det är en rättighet och en skyldighet tycker jag. Själv ska jag jobba på valdagen och det ser jag fram emot. Det brukar vara roligt och trevligt och det blir en del småpratande med de som kommer och lämnar sina röster. Men fram till dess ska jag njuta mer av det som är kvar av sommaren.  
 
Trädgården är ett sorgebarn i år men lite blommor finns det. Dahliorna har kommit igång. Likaså ringblommor och pysslingkrage. Luktärter år på gång med knoppar. Rosorna har börjat vissna, de hade behövt mer vatten. Bägarrankan sköter sig finfint. Pelagonerna, både de för året köpta och de övervintrade, blommar på och minsann har tomater kunnat skördas nu. Det som inte behagar växa som jag vill struntar jag i och tar nya tag nästa år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags för trädgårdsmästarna på tv och en tallrik jordgubbar o mjölk... och imorgon ringer väckarklockan 06.30 ...hujedamej så tidigt.

Kommentera inlägget här :