Varför ska man leva ett estetiskt liv?

Aesthetic, aesthetically pleasing, aesthetic life är bara ett av de få kombinationern av ord som man möts av på sociala medier och som många försöker uppnå. 
Att leva ett estetiskt liv kan från utsida verka väldigt ytligt, att för att leva ett bra liv måste man ha fina grejer runt omkring sig, men jag tror det ligger mycket mer bakom det. 
Vad tror ni?
 En direkt översättning är att aesthetic är estetik. Det är som en förlängning av filosofi som handlar om att lägga märke till den naturliga skönheten i saker och ting. Ta ett steg tillbaka, observera det du har framför dig, ta det lugnt och njut av det fina. Att leva estetiskt handlar om att ta tillvara och uppskatta det man upplever med sina fem sinnen. Det kan vara naturen, mat, konst, design eller musik. 
 
Flera studier har tydligen visat att leva estetiskt ger mer energi åt kroppen och ditt inre. På ett sätt kan det hjälpa oss på traven till en bättre mental hälsa, då vi väljer att omge oss med fina saker vilket gör oss gladare, mer avslappnade och njutning. Genom att faktiskt leva the aesthetiv life kommer vi att vara mer uppmärksamma i det fina, vilja utvecklas, känna oss lugnare och mer glada. 
Ibland har jag fått höra "vad allting matchar hos dig" och jag har alltid tänkt varför ska jag köpa någonting i en "ful färg" när jag kan köpa det i en "fin färg". Jag menar, oavsett vad behöver jag saken. 
 
Några frågor att svara på som kan hjälpa dig börja leva ett mer estetiskt liv:
Vilka saker tilltalar och resonerar hos dig?
- Vad inspirera dig?
- Vilke färger dras du till?
- Vilken stil inspirerar dig?
- Vad får dig att bli lugn och ta ett steg tillbaka?
- Vad ger dig njutning och glädje?
 
aesthetic - aesthetic lifestyle - aesthetically - estetiskt - estetiskt liv - life - lifestyle - luxuary daily life - self care - self health - self image
11
Netti Starby

Det gäller verkligen att trivas i det man lever i och jag mår bra med naturliga och harmoniska nyanser. Kramis <3

Svar: Det gör det verkligen <3
Enna

lisa

Det är verkligen viktigt för ens välbefinnande att man har färger och saker omkring sig som är rogivande för en själv :)

Svar: Håller helt med dgi!
Enna

Alice

Intressant! Tror också helt klart att det ligger något djupare kring att ha fina saker man trivs med, att det inte bara är "ytligt".

Svar: Visst gör det?!
Enna

Annie

Det viktigaste är att leva sitt liv som man själv vill oavsett vad man har runt sig. Trivs bäst med det naturliga jag med<3

Svar: uNDERBART!
Enna

Linnéa

Så spännande o intressant inlägg 🌟
Ja, jag älskar min nya Emily-målarbok 💫

Svar: Vad kul att du gillar inlägget!
Enna

Jasmine

En spännande teori! Jag tror absolut på värdet i att uppskatta det lilla i livet - som årstidernas förändring, värmen i sociala samspel, kreativitetens rofylldhet...

(Sent) Svar: Tack för dina ord.

Kram

Svar: Ja men verkligen!
Enna

Anonym

Alltså när jag klär upp mig fint och sminkar mig så mår jag typ 10 gånger bättre än när jag inte lägger något effort på mitt utseende så jag tror absolut på det där med att estetik ger en mer energi!

Hanna

Man känner sig så mycket fräschare när man får fixa till sig lite!

Svar: Eller hur ?! <3
Enna

johanna

Jag gillar verkligen den filosofin<3

Svar: Visst är den underbar?!
Enna

ullie

ja men ja dras ju alltid till vitt men är det kläder är det bara svart typ

ja du har alltid så fint man blir glad att höra
jag är inne i en period nu som är så jobbig o då är allt fult :)

Pauline Hurtig

jag tänker mycket så :)

Svar: Men vad kul!
Enna