Läs detta innan du börjar skapa en basgarderob!

"En basgarderob består endast av 10 plagg" "Den lilla svarta är ett måste" "Håll dig till svart, vitt och beiget" Är några tips som oftast skrivs i artiklar, tidningar och böcker som tipsar om hur man skapar en basgarderob och vad den måste bestå av. Jag skulle snarare säga att det är, kan man kalla det för falska påståenden, för det stämmer inte överens med verkligeheten.
Så här kommer några saker ni inte visste om när det gäller basgarderoben!
Basgarderoben byggs utifrån årstid
Ja, det stämmer. Egentligen ska man inte utgå ifrån att man har en garderob för hela året utan istället ska man skapa en basgarderob för varje årstid. För när man tänker efter, en trenchcoat är tex en garderobs klassiker som alla borde ha i basgarderoben, men kan man verkligen ha den när det är minus grader ute? Det blir därför mycket mer logiskt att ha 4 basgarderober. 
 
En basgarderob består inte av 10 plagg
Egentligen ska man ha 33-37 plagg i varje basgarderob det vill säga per säsong vilket, återigen, är så mycket mer logiskt. När man börjar tänka efter så har man kanske så många plagg egenltigen. Det handlar dock fortfarande om att hitta klädesplagg som går att styla med det mesta i garderoben, de ska alltså vara väldigt funktionella.
 
Allting ska inte få plats i en basgarderob
Det är viktigt att komma ihåg att allting ska inte tryckas in i en och samma basgarderob och med det menar jag skor, pyjamasar, träningskläder m.m. allt detta ska inte få plats i en garderob om 33 klädesplagg. Istället får träningskläderna ha en "egen" basgarderob och pyjamasar en egen. 
Du kanske också gillar:
 
5
Netti Starby

Jag gillar mest enkla basplagg och har det efter alla årstider. Kramis <3

Svar: Samma här :)
Enna

Carolina

Bra tips. Jag upplever att jag har en rätt schyst basgarderob, men skulle nog behöva byta ut en hel del nu när jag varit gravid för en andra gång. Kroppen förändras och därav ska man väl anpassa sin anländer utefter det och behov 🤗

Svar: Det tycker jag verkligen :)
Enna

Pauline Hurtig

bra inlägg :)

ulrika

bra skrivit som alltid
ja men svart är bra har dock för bara svart ha ha

Svar: Tack!
Enna

sara

Bra tips att få en bra basgarderob! :)

Svar: Kul att du gillar de :)
Enna