Gotland 2022
Bättre sent än aldrig kanske? Jag gjorde ett tappert försök att uppdatera från Gotlandsresan i mitten av juni, men av någon anledning ville inga bilder laddas upp och sedan föll det helt mellan stolarna när vi kom hem. 

Vi åkte alltså dit en fredagkväll och hem onsdagkväll, så vi hade totalt fem hela dagar där. Precis som förra året så bodde vi på hotell vid Kneippbyn, Kallenbergs villa. Vi bokade ett rum för två, men i så pass stor storlek och med 180 cm-säng så att Selma fick plats i vår säng och till Noel tog vi med resesäng (som han för övrigt älskar). Som boende på hotellet har man lite rabatt på inträde till Kneippbyns sommar- och vattenland, och med tanke på hur mycket barnen gillade det förra året så var det givet att boka två dagars-biljett. Det blev besök dag ett och dag fem, vilket passade oss utmärkt. Sommarlandet är en mix av en massa karuseller och lek, samt att Villa Villekulla finns där så att man kan gå in och titta. Vattenlandet är ett stort område med pooler, vattenrutschbanor och annat kul. Väldigt bra utbud även för yngre barn! 
Det var skönt att vara där lite under försäsong (innan midsommar) eftersom det innebär betydligt mindre folk och färre köer än mitt i sommaren, men minuset var väl att Pippiteatern inte spelades utan istället en sångstund med Pippi och konstapel Kling. Barnen var mer än nöjda ändå dock!

De andra tre dagarna spenderades utanför Kneippbyn. Två soliga dagar på Tofta strand och en regnig och mulen dag i Fide äventyrsby med lek och hinderbanor samt pannkakslunch över öppen eld. Tips som vi missat vid tidigare Gotlandsbesök!
Kvällarna spenderades såklart inne i Visby. Så himla mysig plats och solen verkar alltid skina där?! Saknar det redan. Riktigt fina middagar och promenader på kullerstensgatorna. Vi passade på att åka det lilla blå tåget också och fick då en guidad tur runt stan. Lekparken i Almedalen är också ett tips om man reser med barn, så himla fin.

Barnen undrar redan när vi ska dit igen, så det lär bli en repris nästa sommar. Förhoppningsvis en hel vecka då, så att vi hinner med alla favoriter och även besöka nya guldkorn.

(null)
(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
(null)

(null)
(null)

(null)
(null)
(null)

(null)
(null)

(null)
(null)
(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress