Rudies och konsten att leva livet

Om att vara fru till en, mamma till tre, hobbybonde och barnmorska.

Skön ledig dag.

Kategori: Allmänt

Jag och Iris har varit lediga idag så vi tog med oss Ellie till stan för andra och sista TBC-blodprovet i morse. Tjejerna blev ju eventuellt utsatta för tuberkulossmitta förra året så de har fått kontrollerats via blodprov. Antagligen ingenting, men lika bra att få det gjort. De var super duktiga båda två när de lämnade fyra rör var med blod till labbsköterskan. 

När vi var klara lämnade vi av Ellie på skolan och åkte hem för att pass i gymmet, sen en snabb lunch innan vi åkte till förskolan så Iris fick ha utvecklingssamtal. Iris börjar skolan till hösten, helt sjukt ju! Hon trivs verkligen toppen på förskolan och ser mycket fram emot att få börja skolan och få läxor. 


Efter utvecklingssamtal åkte vi och handlade och sedan hem och vila på altanen. Jag vilade och Iris åkte skidor. 


Vi gjorde en toppengod middag, en pyttipanna med fårfransyska och karamelliserad lök. Till det hönsens och kalkonens ägg och den sista burken med inlagda rödbetor. 


Efter middagen drog Iris på sig skidorna igen och skridrade runt på hela Näset medan jag skottade av eldplatsen nere vid bastun och badtunnan, så nu kan vi sitta där nere igen och grilla och basta. Snälla, inte mer snö nu!


Imorgon har vi en till ledig dag innan jag ska jobba nattpass på förlöset, ska bli spännande att se vad vi gör av den. 


Kommentera inlägget här: