Syltar och bakar av sensommarens skörd

Vi flyttade in i huset för en månad sedan - mitt i skördetid med en trädgård med sex fruktträd! Sedan dess har plommonträdet tappat all sin frukt och äppleträden ger oss dagligen skäl att gå ut i trädgården. Jag tycker att det är fantastiskt och jag gläds åt den upplevda rikedom som det innebär att ha en egen trädgård.

Hemmagjort äpplemos.

Den senaste månaden har jag kokat flera omgångar med äpplemos och bakat äpplepajer. Stor del av plommonen har tråkigt nog behövt kastas då det blivit dåliga knappa dagen efter att de fallit av trädet. Några burkar med plommonsylt står dock i matkällaren och väntar på att öppnas för att avnjutas tillsammans med naturell yoghurt.

Hemmagjord plommonsylt står i matkällaren.

Inför nästa år ska jag vara beredd! Då ska det planeras i god tid hur vi ska ta hand om all skörd och hur den ska kunna bevaras på olika sätt även efter att skördesäsongen har passerat. Kom gärna med tips!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-10-08.


Läsarnas Ord
Ord från: Carolina

Så roligt att få stå och göra en massa goda saker av årets skörd. Du är så duktig!! 😍😍

2022-10-11 @ 06:22:16
URL: http://knaset.com
Ord från: sara

Men vad roligt att kunna göra av det ni har i trädgården :)

2022-10-12 @ 09:38:47
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Ord från: Denise

Men vad mysigt och gott!

2022-10-14 @ 14:05:48
URL: http://nouw.com/denisetiainen
Ord från: Amanda (Swedish Passport)

Men wow så mysigt, vill också ha en trädgård och kunna odla en massa frukt och grönt :D

2022-10-15 @ 09:31:22
URL: http://swedishpassport.com

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0