Direktlänk till inlägg 10 februari 2022

Idag

Av Cindi Groop - 10 februari 2022 09:31

Idag var första dagen som man kunde göra stödansökan för husdjuren, så det satte jag som prio ett från arla morgonstund. Logga in, tre kryss i rutan och skicka iväg till behandling. Verkade enkelt, för enkelt? Har jag missat något?

Kollade också upp att jag säkert hade genomfört överföringen av fullmakter till nötkreatursregistret, naseva och slakteriet. Jo, alla tre ploppade upp i skärmen. Borde vara i sin ordning. Man är ju hela tiden rädd att man ska göra något fel. 


Igår började jag då på att tömma och sortera i gamla stugan. Först var det nog bara att dra efter andan en stund, men så småningom fick jag in rytmen och hästtransporten blev nästan full. Dock har jag nog fått lite orders om saker som ska bäras in igen, suck, men ändå, en liten början. Efter lunch idag ska jag forstätta en stund. Återvinninsstationen har öppet på fredag eftermiddag, så tills dess planerar jag att ha ett fullproppat lass. Och jag garanterar, då det äntligen är borta så kommer ingen att sakna skräpet!

Jag tog lite foton på bedrövelsen innan jag började, men jag täcks inte sätta in dem här innan jag kan ta några bilder på hur det ser ut efteråt. Ni kan bli förskräckta då ni ser vilka horders vi är.

Dock tycker jag ibland att det är svårt att veta hur man ska tänka om vissa saker. Vissa gamla möbler vill vi ju spara, men vi har 3 klaffskåp! Vad gör man med 3 klaffskåp? Sen finns det en bäddsoffa, visserligen inte använd på minst 25 år, men helt fungerande. Vill ens Hoppets stjärna ha sånt?

Madrasser, täcken och söndriga stolar är ju klart fall, och gammal elektronik, ut med skiten. Sen samlar jag skilt sånt som går att elda upp, träsaker och papper. Tidningar ska ju till returen, men en miljon med böcker!? De är ju i helt läsbart skick. Allt från en hel låda med pocket, succeromaner, till hästromaner, till kokböcker, romaner osv, osv. ÅNGEST!

Då jag kommer så långt att jag har bort allt skräp, så kommer vi till skedet att riva ut gamla tapeter och heltäckningsmattor, men,men, en sak i taget. Det går inte att tänka för långt framåt, då blir inget gjort. Så idag; ta ut gungstolen och skrivbordsstolarna som inte fick slängas, bär ut annat skräp till transporten är sprängfylld. Önska mig lycka till!


Snö, har vi i alla fall i år så det räcker och blir över. Jag tycker faktiskt att det är rätt kul att skotta snö, både med hjullastaren och för hand med skottan, men nu börjar snöhögarna bli så höga att det blir svårt att fylla på mer. Vi måste så småningom tänka på alternativa snödumpningsställen. Vi har ju fritt fall bakom Nötse, men det är långa rader med halmbalar där som i så fall måste flyttas någonstans först. Så snön är minst sagt tidskrävande. Och mer snö utlovas i helgen. Yeiii!???

 

Yezz är glad i alla fall.


En vacker vinterdag tog vi oss faktiskt över till Ledören för att ta bort vindfällen som förstörde fårstängslet förra våren. Vi kunde inte ha några får på ön pga omfattande skador. Men nu tog vi oss ut i alla fall och fick bort allt. Återstår förstås senare i vår att reparera stängslet, men nu är det genomförbart i alla fall. Om inga fler stormar ställer till det innan nästa säsong.

 

Fler vindfällen finns på holmen, men de som låg över stängslet är i alla fall fixade.

En fin vinterdag.

 

Ha en skön dag! Snart är det äntligen vår igen.

 

Se vad passande musik jag hittade idag!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cindi Groop - Onsdag 28 feb 17:59

Ja sportlov pågår och vi har faktiskt några dagar lediga. Ja jag är ju både sjukskriven och har semester, så jag får ju nog vila på riktigt, med gott samvete.   Idag har jag städat lite och tvättat lite kläder. Jag önskar jag kunde säga att nu ä...

Av Cindi Groop - Måndag 19 feb 09:03

Ja februari är på gång minsann, men inte jag..... Suck, det kommer såna här ålderstillägg som man inte räknar med. Jag har varit på koll till kärlkirurgiska pga den djupa ventrombosen jag fick i vänster vad förra våren. Så nu väntar jag på kallel...

Av Cindi Groop - Måndag 29 jan 10:16

Ny vecka, nya möjligheter för dumheter!   Nåjo, jag har redan börjat. Dels har jag skrivit till NTM centralen och frågat lite om hur vi riktigt ska göra med våra avtal om skötsel av jordbruksnatur och landskap. De sågade ju bort en stor del av vå...

Av Cindi Groop - Måndag 22 jan 11:35

    Jo hej igen. Idag är det plusgrader och snöstorm. Yeiii! Finns det faktiskt folk som gillar vinter? Kan inte förstå.   Men, idag har vi gjort höstanmälan. Vilket i stort sätt är en genomgång över vad vi har gjort på vilka åkrar under...

Av Cindi Groop - Fredag 19 jan 13:32

Hallå! Jag har kontorsdag idag. Kallt och bedrövligt ute, så jag söker orsaker till att få hållas inomhus. Idag har jag sökt årets första djurstöd. EU-s husdjursstöd för tjurar och slaktlamm samt stöd för djurens välbefinnande. Jag satt på kurs...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards