En pissdag

Idag var det en viktig dag på kontoret, en heldag med ett spännande möte. 

På plats öppnar jag min dator och ingenting händer. Stendöd. Eller nästan i alla fall, ljuset i tangentbordet blinkade till. Så i första pausen gick jag bort till våra IT-killar som blev helt förbryllade. Ett fel som IT-supporten aldrig varit med om, nästan läge för en Triss-lott kan man tycka. När killarna försökte starta upp den så började den tjuta, så högt att personalen i receptionen kom springande och trodde det var brandlarm. 

Till slut insåg killarna att det inte fanns mer att göra, datorn måste in på reparation. Antagligen är det moderkortet som gått sönder. Så jag fick gå tillbaka till mitt möte och försöka komma ihåg mina anteckningar som fanns på min nu döda dator. Och samtidigt skickade jag desperata sms till mina kollegor på andra kontor. Till slut fick jag napp i Borås! Där fanns en dator jag kan låna. 

Men för att klara dagen gick jag tillbaka till IT-killarna på lunchen så att de skulle fixa min mail i jobbmobilen, som inte funkat. Ytterligare en gång blev de förbryllade. Jag har tydligen en mobil som man missat att konfigurera innan den lämnades ut. Alltså behövde de fabriksåterställa den. Och då minsann blev allt på ryska och det gick inte att fixa. 

Så nu har jag ingen dator och en mobil som bara kan ryska.... I morgon får jag åka till Boråskontoret och hämta hem en lånedator. Sen får jag väl skaffa en ny mobil som kan svenska. Och hoppas att datorn går att laga med hårddisken intakt, så jag inte förlorar en massa jobb.

Hur var din dag?