Använd hela broccolin!

Slötittade på Insta och så dök det upp en människa (ja, så säger jag idag för jag blev lite arg) som är matinfluencer eller vad hon kallar sig för. Hon var med i Mästerkocken för nåt eller några år sen. 

Klippet visade hur hon delade en broccoli, dvs skar av buketterna från stammen, delade potatisar och vitlök. In med allt i ugnen. Sen mixade hon allt med grädde och gjorde en soppa. Säkert jättegod men varför slänger hon halva grönsaken? Allt går ju att äta på broccolin och om man ska mixa allt tar men väl med stammen? 

Alla är ju medvetna om att vi måste hjälpas åt att minska matsvinnet och nu när allt blir dyrare blir jag så arg när jag ser en person med många följare som har en chans att påverka. Och så slänger hon glatt halva grönsaken som smakar precis lika bra som buketterna. Jag förstår att man ibland vill servera fint med bara buketterna men om du ska mixa allt är det ju bara slöseri. Och det gör mig så irriterad. Redan under Mästerkocken var hon en person som jag inte gillade och nu gjorde hon det inte bättre. Tänker inte nämna några namn men irriterad blir jag. 

Så tänk på det, allt på broccolin går att äta, minska matsvinnet för miljön och plånboken.