Tack fina vän för allt

För en dryg vecka sen blev himlen en ängel rikare. Min fina vän och störiga extrabrorsa lämnade oss. 

Brorsans bästa vän i vått och torrt som kom in i vårt liv på 80-talet när de träffades på brorsans första jobb. Och Christer blev den där störiga extrabrorsa som jag inte hade. För min bror var mycket men inte vidare störig som bror. Sån tur då att Christer tog den rollen. En gång retade han mig så mycket att jag kastade dartpilar mot honom. Det lät han mig aldrig glömma. 

Han kallade mig alltid för Syster-Yster och för mig blev han rätt och slätt brorsan. En person som alltid hade bus i blicken, som alltid var glad och rolig men den snällaste som fanns. Du ställde alltid upp för de du tyckte om, såna som du finns det inte för många av. 


I Christer hittade brorsan sin like. De var båda hobbymusiker och hade samma sjuka humor. De älskade Galenskaparna och Lars Vegas Trio. Tramsigare killar fick man leta efter, det fnissades som värsta tonårstjejer. Varje jul spelade de in ett julband (alltså kassettband) som de kallade för Julbök, fullt med julstämning och trams. Jag var så glad över att slippa stå i brorsans rum och sjunga jullåtar, nu tog Christer den rollen. 

Christer fortsatte spela men tyvärr fick jag aldrig möjligheten att höra honom spela. 


Han var också så kreativ och duktig. Hans halloweenpumpor var fantastiska. Och han svetsade magiska spaljéer. 





När brorsan gick bort fanns Christer där för mig och pappa. Och inte minst för min fina svägerska och hennes barn, brorsans bonusar och mina barns kusiner. Och efter att ha stöttat varandra genom sorgen hittade de kärleken hos varandra och gifte sig. Så vackert som en kärleksfilm och ingen var gladare än jag. 

Nu brister mitt hjärta för min fina svägerska som förlorade sin livskamrat igen. Så sorgligt och orimligt orättvist. Och tjejerna som får gå igenom detta igen. Det finns ingen rättvisa ibland. 

Så fina Christer, tack för allt du gjort för mig, pappa och brorsan. Jag vet att himlen blir ett klart tramsigare och roligare ställe nu när du och brorsan förenas igen. Fniss och musik mest hela tiden. Och god mat förstås, det gillade ni båda. Jag antar att du grillar flintastek på julafton som du alltid gjorde förr. Jag kommer sakna dig oerhört mycket!