Lyckad överraskning

Minns ni Galenskaparnas film "Lyckad överraskning av Herr Moro"? Där fryser de ner Herr Moro för att sedan tina upp honom igen när konjunkturen vänder. Lite så känner vi på min enhet, vi fryser ner världens bästa chef tills hon ångrar sig och inte längre vill gå i pension. 

Men i väntan på det genomförde vi i dag operation "Lyckad kidnappning av ovetande chef". Och som vi planerat. I tre månader har vi smusslat, småljugit och lurat. Det är bara hennes chef och hennes ena son som vetat om delar av det hela. Det har varit så roligt. 

Vi har kollat på många olika ställen att vara på och mat av olika slag. Den första planen var att kidnappa henne hemma. Och för att hon verkligen skulle vara hemma bokade vi in henne på fake-möten på Teams. Kollegorna från Vänersborg skulle hämta upp henne hemma, på med ögonbindel och så skulle vi vara hemma hos oss här i radhuset. 

Vi bokade catering och möbler. Jag hade tidigare lånat chefens partytält som jag inte lämnat tillbaka (man får inte vara dum). Pengar samlades in och present planerades. Vi hade allt under kontroll. Trodde vi. Men det visar sig att vår chef tyckte det var kul med en liten utflykt till Boråskontoret, och ha sina möten där just idag.

Min kollega ringde mig på semestern när hon fick veta detta och vi fick hastigt planera om kidnappningen. Så grabbarna på kontoret tog med chefen på jakt efter ett lunchställe. Fake förstås. Till slut tog en av killarna över ratten i chefens bil och via småvägar kom de hit. Och här var alla kollegor samlade. 

Vi skålade, åt gott, quizzade, sjöng specialskrivna sånger och avtackade världens bästa chef. Nånsin! (Sorry mina tidigare chefer som kanske läser bloggen). Hon fick blommor (en blomma från var och en av oss med en hälsning på), buskar till landet och champagne. 

Vädret var perfekt och vi hade så roligt. Nästan inga tårar fälldes. Det kommer det göra nästa vecka när det blir officiell avtackning och hon verkligen går hem. Undrar om nån hinner uppfinna en nedfrysningsmaskin innan dess. För det är inte bara en fantastisk chef som slutar, det är en person som blivit en fin vän. 

Tack för dessa 11 år, chefen! Lev gott, drick bubbel och kanske jag en dag dyker upp på bryggan på ön och hälsar på.