En semestervecka är över

Fasen vad en vecka går fort. En av de skönaste semestrarna på länge. Vi har bara solat och ätit gott. Det är så många saker jag kommer att sakna:

* Kamari. Det är ett så mysigt ställe. Mycket turister, absolut, men lugnt och avslappnat. En lång (5 - 7 km lång beroende på var man läser) strandpromenad. Varje bar/taverna har kanske 50 meter, så det är många tavernor. Alla har en egen strandremsa med solstolar. På många ställen är solsstolarna gratis men på vissa vill de att man äter lunch eller beställer dricka av dem. Då får man det serverat vid sin stol utan att behöva anstränga sig. På ett favoritställe betalade vi 60 € för 4 stolar med parasoll och sen hade vi de 60 att handla för under dagen, som ett presentkort. Smidigt.





* Människorna. Överlag är greker trevliga men här har jag nog mött de trevligaste. Alltid ett leende, de känner igen en även om vi bara varit på stället en gång.

* Värmen och solen. Jag blir så lycklig av sol och värme. När jag blir rik ska jag resa till en massa varma ställen. Solbrännan är lite ojämn och jag har tanttuttbrännan, ni vet den som blir på magen när gravitationen tar över tuttarna när man sitter och läser. Men då ser jag å andra sidan brun ut på magen.

* Stränderna. De består av svarta stenar så utan tofflor bränner det rejält och gör ont. Men ingen sand överallt och det är så skönt. Jag kommer till och med sakna alla som går runt och erbjuder massage var 5:e minut. Och killen från Nigeria som sålde armband och som rätt som det var ropade "Hakuna matata" och skrattade hela tiden.





* Havet. Botten är som stora flata klippor. Först nån meter med grus och stenar, nån meter med platta klippor, sen nån meter med klippor med alger på och sen flata klippor. Det finns ingen som kan gå i vattnet med värdighet och det är så hysteriskt roligt. Både att se andra försöka ta sig i men också att ta sig i själv. Gapskratt varje gång. Och lägg till stora härliga vågor så blir det ännu roligare.



* Hotellet. Ett mysigt med en känsla av lyx, trots att det var ett rätt enkelt hotell. Frukosten var lite tunn tycker några i familjen men jag fick grekisk yoghurt med honung, så jag är nöjd. Det var väldigt rent och AC:n var rejäl,  jag och E frös i vårt rum. Två pooler fanns det, inte stora med fina.







* Maten. God som alltid. Ska jag klaga på nåt var det att det inte fanns så många rätter att välja på, antar att de fått dra ner på det i dessa tider. Dyrare än vad vi trott men det är ju så överallt nu. Men att sitta och titta ut över havet när man väntar på maten är oslagbart.



Jag kommer inte sakna:

* Toaletterna. På Santorini och många andra grekiska öar får man inte lägga toapappret i toastolen utan slängas i en papperskorg. Så äckligt.

* Kranvattnet. Vattnet i kranarna får man inte dricka och jag kan tycka det är lite trist. Vi har det bra i Sverige.

* Fira. För 18 år sen när jag och Mr P var på Santorini senast var det turistigt på öns huvudstad, men nu var det för mycket. Turister högt och lågt. Och souvenirbutiker överallt och alla säger att det är handgjort, vilket inte stämmer. Vi tvingade dit våra barn för att visa hur fint det var. De var inte så imponerade. Och är man i Fira måste man se solnedgången, även om solnedgången på t ex Thassos är minst lika spektakulär. Självklart skymdes solnedgången av ett moln.





Så vi skyndade oss till vår buss hem till lugnet i mysiga Kamari. Där åt vi en god middag och njöt av en vacker röd måne.


Det var en underbar vecka med hela familjen. Så roligt att umgås och resa när kidsen är lite större, även om det protesteras lite mer högljutt numera. Längtar till nästa semester med familjen.