Jungle Cruise (2021)

©Disney
 
Genre: Äventyr
Regi: Jaume Collett-Serra
Manus: John Requa
Producent: Dwayne Johnson
Land: USA
 
En båtresa genom djungeln och supernaturliga djur och reptiler.
 
När Dwayne "The Rock" Johnson började göra film i början av 2000-talet gillade jag honom. Muskulös actionskådis med karisma, till skillnad från Vin Diesel, vad mer kan en actionfilmsälskare kräva? Speciellt eftersom Arnold lämnade filmbranschen under några år vid samma tillfälle för att lägga tid på politiken istället. Men efter några bra filmer började han vara med i skräp som Doom, Southland Tales och Race to Witch Mountain. Sen kom han tillbaka med suveräna Faster, enbart för att sedan försöka vara med i varenda franchise eller göra en remake på varenda film som gjorts. Jag är lite kluven, med andra ord.
 
 
 
Han är inte längre en filmstjärna, han är en skådespelare som är med i stora filmer, precis som alla andra nuförtiden. Den här gången teamar han upp med Emily Blunt. Dom har god kemi och bjuder på flera roliga stunder. Filmen är spännande på ett sätt som funkar för kidsen.
 
 
Jag får riktiga The African Queen vibbar, den Oscarbelönade filmen från 19501med Humphrey Bogart och Katharine Hepburn i huvudrollerna. Självklart är den inte lika bra och mycket tramsigare, men känslan finns där och det är ett plus. Helt OK familjeunderhållning.