Würzburg - Hohenschwangau

Redan här kändes det som att man varit på en lång resa. Vår tanke var att vi skulle följa Romantische strasse men det var lättare sagt än gjort! Att försöka följa denna vägen var ändå betydligt bättre än att plöja motorväg och jag är glad att jag var den som satt bredvid nu. Att få ta in omgivningarna och bara njuta! Tyskland växte i mina ögon. Trevliga människor, vacker natur och arkitektur. Vi sa att vi kunde inte stanna i alla städer längs Romantische strasse, men vi gjorde iaf ett stopp i Rothenburg där vi testade en Schneeballe som är ett friterat (?!) bakverk från just Rothenburg. De var ganska stora så jag och Robin delade på en med Nutella (? Minnet sviker lite). Kladdigt och inte så gott som man vill tro. Åt inte ens upp hela!

(Bilden lånad från: chili-und-ciabatta.de) 
Jag vill påstå att just den vi testade var större och rundare. Men vad vore det för sätt att resa runt världen och inte testa?!
Rothenburg var å andra sidan en trevlig by omgiven av en ringmur som vi passade på att ta oss en promenad uppepå. Skönt i skuggan och mysigt att bara strosa där.


Efter lite krånglande då skyltar för just vår valda väg försvann, vi hamnat fel och fått vända några gånger så fick vi tillsut ge upp projektet och gå på en större väg för att ta oss till Hohenschwangau. Jag har inga bilder från detta och jag kan inte med ord beskriva hur jag kände när jag mot horisonten såg bergen torna upp sig mot en klarblå himmel och gröna åkrar och skogar! Det var som att falla handlöst för sin kärlek. Just här, vid höga berg, djupa skogar, hav och sjö känner jag mig som hemma! Just här, Tyskland/Italien (ja, och i Grekland) exploderar mitt hjärta och själ i ett inferno av kärlek till livet! En känsla av hemmahörande. 



Så kom vi fram till vårt nästa boende, ett B&B vid namn Romantic-Pension Albrecht (recht-neuschwanstein.de) Vi fick ingen utsikt över Neuschwanstein men jag var nöjd över denna! Ja, vi hade förstås utsikt över ängar åt andra hållet :) Tyckte verkligen det var klockrent här! Vi kunde ställa bilen och sedan var det gångavstånd upp till Neuschwanstein. 

(Utsikten över ängarna)


När man har klättrat upp till slottet och börjar gå runt det för att ta sig till bron - Marienbrücke - för att sälla sig till hopen av människor som vill ta "den perfekta bilden av slottet", så kommer man passera denna utsiktsplats. Det var sagolikt och jag kunde nog stått kvar där resten av kvällen! Fuck slottet, detta var mer sagolikt än självaste sagoslottet (som sägs ha varit inspirationen till Disneyslottet). Bilder gör det som vanligt inte det minsta rättvisa. 


Bron som syns på bilden brukar vara där de flesta besökare tar sig för att få den bästa bilden över slottet. När vi var där så var bron stängd för renovering så vi började gå för att hitta en annan väg ner för berget. Sedan fick jag syn på en väg och jag fick ett infall. Robin ville absolut inte för "man kommer ingenstans och det är åt fel håll". Jag svarade att gör som du vill, men jag ska ner dit! Vilket resulterade i att Robin fick erkänna att ibland måste man  lyssna på Fias magkänsla, för då kan man få bilder som den ovan :)



Jag är så glad att vi åkte hit! Visst, det var en del turister, men de flesta verkar inte så benägna att vilja vandra mer än nödvändigt så när man sedan avvek från huvudvägen så fick man en fantastisk upplevelse. Man kan köpa biljetter för att få komma in i slottet, men många recensioner säger att det inte är värt det. Vi valde att lägga pengar på annat.

Så det blev en liten vandring och från byn kunde man njuta av slottet från håll.

(Taget från ängen utanför vårt boende)


Det verkar dock som att många glömmer bort att nämna att här ligget faktiskt två fantastiska slott! Den andra snäppet närmre byn, Hohenschwangau slott.


Vi avslutade kvällen med en middag på Schloss Bräustüberl Hohenschwangau och Robin fick äntligen sin stora öl (stor är relativt har vi konstaterat). Fantastisk god mat och vi unnade oss till och med en efterrätt. Så skönt att sitta där när allt började bli svalare, njuta av utsikten över båda slotten och skratta gott med vår servitör!
Hohenschwangau är inte så stort, men där finns boenden i olika klasser - till och med camping, flera restauranger och en sjö att bada i. Fina vandringsleder och gott om fototillfällen. Här fanns också ett lugn, så det var lätt att varva ner o bara njuta av nuet.
Frukosten på vårt boende var också bra! Uppdukat vid bord med rumsnummer, det mesta stod framme på våra egna bord: bröd, croissant, olika ostar och chark, marmelad/sylt, kaffe, te, juice och man kunde även gå o ta sig flingor med yoghurt. Alla var glada och trevliga o hälsade glatt på varann! Hit skulle jag absolut kunna åka igen.

Kommentera här: