Arbetarmuseet i Köpenhamn

Väldigt nära Nørreport station i Köpenhamn ligger Arbejdermuseet som är värt ett besök. Förutom att det ligger i imponerande lokaler så får besökaren en inblick i såväl arbetsliv som vardagsliv genom historien. Mycket är förstås på danska, men det är inte alltför svårt att förstå de skriftliga texterna.

Taket i den fantastiska mötessalen.
Jag är ju helt såld på museer som har byggt upp gatumiljöer. Dessutom har de byggt upp lägenhetsmiljöer (några är donerade i sin helhet) från olika tidsperioder, vilket är ytterligare en sak jag uppskattar.
Ismejeri. Is på danska betyder ju glass, men denna butik verkar representera fler mejerivaror. Den som kikar in kommer se ismannen leverera is.

Gissa årtioendet.

På bottenvåningen ligger ett fint café och ölhall i äldre stuk som erbjuder smørrebröd. Dessvärre var det fullbokat när vi var där, så det kan nog vara värt att boka i förväg. Det finns även ett mindre café inne i museet.

Söndagstur till parken.

Kommentarer

Jenny B sa…
Fantastiskt! Jag är som du fascinerad av när man bygger upp hela miljöer inklusive gatumiljöer. Det här skall jag lägga på minnet inför nästa resa till Köpenhamn!
Matilda sa…
Jenny >> Kul! Regionmuseet i Kristianstad och också en slags uppbyggd gatumiljö i sin stadsutställning :)
Matilda sa…
Jenny >> Rättelse, det var stadsmuseet i Norrköping jag tänkte på! Vi var på båda med bara några få dagars mellanrum, så blandade ihop dem. Kan i och för sig rekommendera båda museerna :)