Black Friday idag. Några ropar JA och andra ropar NEJ. Vad gör du?

Ja visst är det svart ute men i år ropar jag nej. Jag ska inte köpa någonting.
Om realisationer tycker jag så här: De är till för att vi ska konsumera. Men det håller inte att vi konsumerar som galningar. Dessutom leder realisationer lätt till att man köper något som man aldrig annars hade köpt, något som inte blir använt och som man inte alls blev så glad över att äga som man trodde.
Men om jag vet vad jag vill ha och jag har undersökt saken och kommit fram till att det är ett bra köp som jag har råd med, då slår jag gärna till. Ibland kan det vara klokt att vänta med att köpa tills det blir rea. Men i år är det inget som jag behöver. Så jag tänder hellre ett ljus och tar det lugnt och läser en bok.
Rubriken kommer från Orsakullan. Hon kör en bloggutmaning och jag är med på fredagarna den här månaden.
Trevlig helg allihop. Nu hänger vi upp stjärnor och tänder elljusstakarna.
 
Maria Jonsson :

Jag ska inget köpa under black Friday. Ska du det 🙂

Svar: Nej, jag tror inte det.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Nu ska jag inte köpa något, men realisationer tycker jag om, men köper bara det jag behöver. Ibland kan jag behöva en påfågel... Min mor tittade länge på en vinterkappa, ganska dyr... och sen upptäckte hon att de sålde kappan för halva priset, då köpte hon!

Svar: Det är klart att realisationer är bra om man är en klok konsument. Särskilt omman behöver påfåglar. :-)
Mösstanten

BP:

Nu var det isgatan ute hos oss idag, så jag gick inte ens ut. Har aldrig köpt nåt på Black Friday, men jag gillar reor, och då pratar jag främst kläder. Där kan man verkligen göra fynd och jag blir alltid glad när jag hittar ett par jeans eller en t-shirt jag verkligen behöver/vill ha till extrapris.
Black Friday eller Black Week är däremot kommersiella jippon som jag inte gillar.

Svar: Det är verkligen kommersiella jippon. Men om det är något man behöver och det är nedsatt pris så är ju det inte fel.Men usch för isgata! Huga! Då får man vara försiktig.
Mösstanten

Tofflan:

Nu var jag ute och shoppade julklappar på lördagen, men jag nappade inte på nåt Black Weekend- (ja, för det är ju inte bara fredagen nu utan helgen och även veckan...) erbjudande. Tvärtom dissade jag dem. Jag hittade bra och prisvärda klappar ändå. :-)

Svar: Ja, det är sannerligen inte bara en svart fredag utan hela veckan och hela helgen. Kult att du hittade bra julklappar.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: