Quornfilé i krämig sås

Hej min vän, 
Hur mår du? Har du haft sportlov eller har du nu till veckan? 

Idag gjorde vi en riktig favorit, ett knallsäkert kort som A L L A gillar. Har inte stött på nån hittills som gett rätten under åtta poäng (av tio). Try it, du med: 

(null)

Riset
  1. Skölj riset tills vattnet är klart. 
  2. Häll upp ris (5 dl) och vatten (10 dl) i en stor kastrull. 
  3. Smula ner en grönsaksbuljongtärning. Rör om, sätt på locket på sniskan och låt småputtra i ca 16 minuter. 
  4. Dra av från plattan och lägg på locket. Låt stå så i 7 minuter. Rör om. Voilà, perfekt kokt ris. 
Ärtor
  1. Häll upp frysta ärtor i en form, micra tills de är klara (2 min). Du kan givetvis snabbkoka dem också. Gör som du vill. 
Quornfilé 
  1. Lägg ett gäng (en vuxen hungrig människa äter två filéer) frysta filéer i en smord ugnsform. 
  2. Krydda med svartpeppar, vitlökspulver och örtsalt. 
  3. Bred en matsked laktosfri lättcreme fraich och en tesked sambal på varje filé. 
  4. Häll över några deciliter laktosfri matlagningsgrädde och skvätt över soja. 
  5. Blanda runt. 
  6. Skjuts in i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter. 
  7. Ta ut formen och vänd filéerna. Rör om i såsen. 
  8. In i ugnen igen i ca 20 minuter. Sätt på folie sista tiden om det behövs, håll koll. 
(null)

(null)

(null)
Du bara M Å S T E testa detta. 

Älska livet.