Panerad grilloumi med extra allt

Hej min vän, 
Här öser regnet ner, men det gör inte så mycket. Det blir massor gjort hemmavid såna dagar och det ger mig lugn i själen. 

Hur mår du? 

Ikväll skulle vi egentligen bjudit morfarn på middag på lokal, men han skulle vara instruktör på en golfkurs så vi får ta det en annan gång istället. Jag fick feeling och lagade en rejäl fira-semestern-middag här hemma: 

(null)
Sockerärter, tomat, smashade potatisar och panerad grilloumi. Hur gott?! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Potatis ÄR livet. Potatis kan varieras på hundra olika sätt; smashad, mos, kokt, stekt, ugnsrostad, pressad, råraka, gratäng, osv. Om jag fick välja en rotsak att äta resten av livet så blev det den här lilla knölen - livets knöl. 

Kan vi nu prata om grilloumi? Är du en sån som m å s t e ha äkta halloumi, "annars är det inte gott…" eller är du som jag som diggar svensk grilloumi? Om det inte spelar nån roll för dig så önskar jag att du väljer den svenska grilloumin nästa gång i din matvarubutik. För allas skull. 

(null)

(null)
Panering är så gott. 

Gör så här: 
1. Häll upp lite mjöl på en tallrik. 
2. Knäck ett ägg i en vid skål. Vispa upp det. 
3. Häll upp lite panko, salt och svartpeppar på en tallrik. Blanda. 
4. Vänd grilloumin i mjölet. Tryck till så mjölet hamnar överallt. 
5. Doppa i ägget. Rikligt och rejält. 
6. Vänd i panko. Tryck till lätt. 
7. Stek eller grilla. 

Klart. 

Älska potatis!