målarmåndag - ett hemligt halloweenpaket

Förra veckan fick jag äntligen höra något jag gått och väntat på ett tag - mitt Secret Halloween-paket har äntligen kommit fram till sin mottagare! Jag har hållit på och kollat spårningen på Postnords app, och enligt den så är paketet fortfarande i distributionscentrumet, så jag är väldigt glad att appen hade fel! I alla fall - mitt paket har kommit fram och öppnats, och jag kan visa er också vad jag skickade!
 
Mottagaren var min konstkompis Cathy, vi har bytt konst i åtminstone tio år, jag har skickat åtskilliga paket åt hennes håll, och hon har skickat åtskilliga åt mitt (det är faktiskt ett paket på väg från henne nu, till ett byte som vi har gjort, plus att hon har stoppat i lite halloweengodsaker också - jättespännande, det är som ett extra Secret Halloween-paket, för jag har ingen aning om vad hon skickar!), hon är en fantastisk konstnär, en fantastisk människa, och en väldigt god vän! Faktum är, att den dagen jag åker och hälsar på Audrey i Kanada (jag väljer att tro på att den dagen kommer!), så står ett besök hos Cathy i Vermont också på schemat! Jag blev sålunda väldigt glad att få Cathy som min hemliga halloweenkompis, jag har alltid roligt när jag gör presenter till henne!
 
Det här är alltså vad jag skickade - hon önskade sig bland annat örhängen, och tarot var ett av hennes önsketeman på ATCs, och jag fastnade för just dom idéerna. Innan jag visar grejerna på närmare håll, så kikar vi på dom inslagna paketen:
 
I år var faktiskt första året som jag inte slog in paketen i papper med svarta katter på, istället så återanvände jag silkespapper från ett smyckespaket jag fick förra året. Det är svårt att hitta bra halloweengrejer här i Ström, men den här uppvridningsbara pumpagubben är rätt ok, jag skickade en likadan i förra årets hemliga halloweenpaket. Vad som inte kom med på bild, var att jag fyllde upp paketet med en massa choklad (jag valde en massa svenska sorter som var inslagna, Daim, Nöt-crème Delicatoboll och Nöt-crème Dammsugare bland annat) innan jag slog in det och skickade iväg det.
 
Såna här spökdukar har ni sett här förut, jag har gjort flera stycken - en till mig själv, en till Tanya till hennes hemliga halloweenpaket, och så gjorde jag och skickade som tack till ett par av dom som skickade halloweenpaket till mig förra hösten. Jag gillar helt enkelt att skicka virkade halloweendukar åt folk - dom ser tjusiga och avancerade ut, dom finns inte att köpa i några affärer, dom är väldigt fina, och det är förstås alltid lite speciellt att ge bort något som man har gjort själv. Man ger bort lite kärlek också, inte bara en grej!
 
Det blev lite örhängen också, som sagt. Spökena och häxhattarna känner ni kanske igen, jag har gjort såna åt mig själv också, och visat dom här för er. Häxhattarna var min första tanke, när jag skulle komma på vad jag skulle göra till Cathy, sedan kom jag på att jag ville virka ett par örhängen också. Eftersom jag inte hittade några gratismönster som funkade med dom garner jag hade hemma, så fick jag hitta på något själv, och efter att jag hade virkat spökduken, så hade jag kvar vitt virkgarn. Spökörhängen, alltså! Dom blev så söta, så jag gjorde ett par till mig själv sedan! Pumpaörhängena är gjorda av ett par träbrickor från ett gammalt memospel, jag borrade hål i ena hörnet, målade pumpor på framsidan, och limmade på ett fint papper (med pumpamotiv!) på baksidan. Jag funderar på att göra något sånt till mig själv också, jag har ett helt gäng memobrickor kvar!
 
I plastpåsarna, så är det pigmentpulver, jag köpte det till mig själv när jag var till Nynäshamn sist, eller förrsist, det är längesedan i alla fall, och jag har knappt använt det. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, eller så har det bara blivit bortglömt. Det är en bra present till konstkompisar som gillar mycket färg, i alla fall! Och färgerna är perfekta för Halloween!
 
Och så målade jag tre ATC-kort! Jag valde ut varsitt kort ur tre av mina favorit-tarotlekar (The Weird Cat Tarot, Jolandas tarot och Äkta Spåman tarot), och så gjorde jag mitt bästa för att måla av dom. Eftersom ATC-korten är betydligt mindre än tarotkorten, så fick jag förenkla lite ibland, jag fick helt enkelt inte plats med allting på kortet på några ställen (jag fick skippa lite stjärnor på Universum-kortet, och fick också skippa några fågelungar på Kejsarinnan, tex). Sedan jag målat klart korten, så rundade jag av hörnen, och vips så kändes dom verkligen som tarotkort i miniatyr! Jag blev faktiskt riktigt nöjd med dom, särskilt med tanke på hur mycket jag bråkade med dom, särskilt med Döden-kortet - det höll jag faktiskt på att skippa helt och hållet, och börja om från början. Men det löste sig till slut!
 
Det enda som är tråkigt nu, är att det är ett helt år kvar till nästa Secret Halloween! För min del, så hade det gärna fått vara några gånger om året! Det brukar vara Secret Santa-swappar till jul också, men med tanke på hur lite lust jag haft på jul dom senaste åren, så tror jag att jag hoppar över det i år också, jag är helt enkelt inte på julhumör. Det är lite trist faktiskt, jag som alltid älskat julen, det känns lite tomt att knappt ens bry mig om att julpynta något (förra året satte jag upp adventsstjärnor och en ful en jultall, i år lär det bli adventsstjärnor också, och så min Alice-gran, den längtar jag redan efter!).
 
Lite halloweenig musik avslutar mitt halloweeniga paket:
 
 

Kommentera här: