loppislördag - fynd som spark joy

Dagens loppisfynd är inte många, men jag är väldigt glad över dom! Eller ja, ett par är inga wow-grejer, men fina och användbara, men några är jag väldigt väldigt glad för! Slutsvamlat, vi kikar på dom!
 
Det är inte många saker, men det är inte alltid antalet som avgör om en loppisrunda (eller en loppislördag) är framgångsrik eller inte. På samma sätt, så är det för mig inte det ekonomiska värdet som avgör om jag gjort ett fynd, utan det är hur mycket jag tycker om grejen jag köpt.
 
Först, dom inte så märkvärdiga grejerna - fyra gröna bordstabletter, dom ser inte så roliga ut på håll, men när man tittar närmare på dom, så ser man hur fint vävda dom är. Dom är dessutom eko-märkta, vilket får mig att tro att dom inte är så gamla, men ibland spelar åldern inte så stor roll. Jag vill gärna ha fina grejer att duka fina bord med, och jag har kollat efter fina tabletter dom senaste två åren eller så, så ser man det så så var det ändå ett ganska märkvärdigt fynd! Kökshanddukar lider jag inte brist på, dessutom så har jag bara använt samma tre kökshanddukar det senaste året, men den här var så fint regnbågsrutig, och regnbågsfärgade/-mönstrade grejer har jag svårt att låta bli till mitt regnbågskök.
 
Det här är en grej jag blev väldigt glad för - en gipsbyst! Eller ja, ett gipshuvud, om jag ska vara kinkig. Jag har länge kollat efter byster, och jag har inte haft ett dugg tur med det (så är det ofta när man letar efter något specifikt, sånt som annars finns i överflöd försvinner plötsligt när man vill ha tag på det), men i veckan så fick jag äntligen napp! Faktum är, att det fanns två, men den andra tyckte jag inte alls lika mycket om, jag kommer faktiskt inte ens ihåg hur den såg ut... Men den här var väldigt fin! Som ni ser, så är den lite naggad här och var, näsan har tagit en del stryk, men jag tycker att det är helt ok ändå - kollar man på gamla statyer, så är dom sällan i perfekt skick, dom heller. Dessutom så gjorde skadorna att mitt gipshuvud bara kostade en femma, bara att tacka och ta emot!
 
Och så till det allra allra bästa - tre Alice-muggar och en gammal utgåva av Alice i Underlandet! Jag erkänner, jag har inte köpt dom på loppis, eller ens facebook, jag lyxade och köpte dom på tradera - det var otroligt längesedan sist, jag tror att sista gången var när jag köpte mitt bordskrocket, och det är två år sedan. För en som bor i en gudförgäten by i norrländsk glesbygd och som dessutom samlar på Alice i Underlandet, då måste man tyvärr ta till internet för att hitta grejer till samlingen, det är väldigt sällsynt att jag hittar något här (det har blivit några böcker, det är allt).
 
Dom här muggarna påmindes jag om för någon månad sedan, och jag blev alldeles nykär i dom, men tyvärr så är dom inte helt lätt att få tag på - dom finns inte att köpa nyproducerade, och dom går sällan att hitta på tradera, det är ebay som gäller, och en massa tur. Och jag hade sån tur, att jag såg dom på tradera, precis när jag tänkte att jag hemskt gärna ville ha dom, och priset var väldigt föredömligt också. Jag väntade igenom två 10-dagarsperioder av köp-nu-pris, innan jag kunde köpa dom, och jag kan fortfarande inte fatta att ingen annan slog till! Jag är så himla glad för dom, dom är ännu finare i verkligheten än på bild, och själva muggen är ovanligt tunn, muggar brukar annars vara ganska tjockväggade, och jag som gillar tunnare muggar, jag har svårt att hitta någon som känns bra att dricka ur - dom här är alltså perfekta i tjocklek, mer som kaffekoppar. Dom är också lite större än vanliga muggar, och det gillar jag också! Det enda problemet, är att jag nu gärna vill ha fler muggar i den här serien... Det finns också Queen of Heart, Alice med en flamingo, tepartyt, Dodofågeln, spelkort som målar rosor röda, Tweedledum & Tweedledee, ja, det är ett gäng jag saknar! Jag undrar om det inte är Dodofågeln som står högst på önskelistan, för det är så sällan man ser något med den på! Så nu har jag rensat ut några muggar från mugghyllan, muggar som var fina, men långt ifrån lika fina som dom här, och hittar jag några fler muggar i den här serien, då tror jag rentav att jag kommer att skiljas från mina tekoppar, även om dom råkar vara bland det finaste jag äger - man kan inte spara varenda fin sak!
 
Boken hittade jag väldigt billigt på tradera, den är från 1950, och som synes så är den ganska sliten - det är en gammal biblioteksbok. Men jag gillar den ändå, dels för att jag gärna vill ha fler äldre utgåvor i min samling, men mest för att det här är den första jag har med illustrationer av Arthur Rackham. Rackham är en av dom "stora" Alice-illustratörerna, och jag är väldigt glad att jag nu äntligen har en utgåva med honom!
 
Som sagt, inte så många loppisfynd idag (det är förresten längesedan jag hade många fynd att visa, jag försöker att vara kräsen när jag loppar, både av ekonomi och av utrymmesskäl, ja, även när det är gratis så är jag kräsen, jag vill att det jag tar med mig hem ska "spark joy" som KonMari säger. Det är också därför jag städar bort grejer här hemma lite då och då, en del saker flyttar in hos mig för en livstid, andra saker flyttar in hos mig för en liten stund bara, det är därför jag har ett dass fullt med grejer! (Och om ni gillar retro och gamla grejer i allmänhet, och råkar befinna er i mina krokar, så får ni gärna komma och ta en kik på dasset!) Men att jag bara skulle kunna vara minimalistisk och omge mig med några få utvalda favoritsaker, det går bara inte - jag tycker om alla mina saker, och med mina humörsvängningar och intressesvängningar, så får alla sin stund i rampljuset nångång, även om dom får vara bortglömda ett tag ibland. Att omge mig med fina saker, det gör mig glad och får mig att må bra! Tomma ytor, det stressar mig däremot, tvärtom mot vad många andra tycker alltså.
 
En av oktobers sista halloweenspellistor blir en Halloween Wonderland-lista:
 
 

Kommentera här: