hej torsdag

(Jag vet, ni har redan sett min grislampa, men den är aktuell idag också, vänta bara får ni höra!)
 
Jag vet, det blev tyst här ett par dagar, först så var jag utan internet i flera timmar i tisdags, sen var jag på byn i flera timmar igår, så det blev helt enkelt inget bloggande. Idag har jag också varit på byn, för jag missade lite igår, och egentligen så orkar jag bara lägga omkull mig på soffan nu, men jag ska försöka skramla ihop ett inlägg först.
 
Jo, jag kunde alltså åka in på byn och handla igår, för jag fick pengar mycket tidigare än vanligt, bara att tacka och ta emot! Eftersom jag hade betydligt mer pengar över den här månaden än den förra, så passade jag på att dels handla lite icke-nödvändigheter, dels passade jag på och lyxade med lite mer matig mat (tex så köpte jag en förpackning vegokebab på extrapris, plus att jag superlyxade till det med kebabsås också, jag åt just det sista till lunch idag, jättegott!), förutom att jag fyllde på med basvaror som torkade bönor, pasta och sånt. Jag försöker uppfylla tre kriterier när jag handlar, att det är billigt, veganskt och så plastfritt som det bara går. Dom två första kompromissar jag inte med, men ibland måste jag köpa något plastförpackat, när alternativet är att vara utan helt, och en del saker är svåra att vara utan.
 
Idag åkte jag som sagt ut igen, för igår kom jag hem utan en del av det jag skulle köpa - kolsyrepatron till min Soda Stream (det har inte blivit av att jag bytt på hur länge som helst, minst ett år, men nu när jag dragit in på saft, så är det lättare att dricka vatten när det är bubbligt - och på Dollarstore kostar det bara 30 kr att byta patron!), textilfärg (jag hittade en klänning på Röda Korset i måndags, precis en sån jag letat efter i flera år, men den är röd, och jag vill förstås ha den svart), och en ny lampa till min lilla grislampa. Den på bilden ovan, alltså! Med tanke på hur gammal lampan är, så blev det en glad överraskning att det gick att få tag på nya lampor. Däremot så gick det bara att sätta i en lampa av två, det gick inte att skruva i en lampa i den andra hållaren. Tur att den lyser bra ändå! Jag var också och köpte ett hekto te, och när jag var på väg ut genom dörren, så ropade dom mig tillbaks, och frågade om jag ville ha ett hekto te till, det var en ny sort, ville jag prova den, månntro? Och det ville jag förstås! Jag var också på Röda Korset idag, jag hittade inte mycket till mig själv, men jag hittade flera presenter - perfekt!
 
På Röda Korset så träffade jag också på en gammal kompis (ända sedan gymnasiet, så en riktigt gammal kompis), och det var riktigt trevligt! Hon har verkligen lyckats få till drömlivet - hus på landet, odling för att kunna vara självförsörjande så mycket det går, hästar, jag är grön av avund! Syster Suss har förresten också lyckats med det, att hamna på en gård på landet. Samtidigt är jag tacksam för det jag har - mitt eget lilla hus på landet, även fast jag inte har en massa djur och odlingar och sånt, det är ändå mycket mer än jag någonsin hade kunnat tro för bara tio år sedan!
 
Förresten, apropå presenter, fast till mig, fast inte en present om man ska vara petig - jag är ju med på en massa giveaways, jag har vunnit några, men det tillhör inte vanligheterna. Nu senast så vann jag en utlottning av fyra nya sorters Oumph (typ veganskt "fuskkött"), jag väntar på att få hem vinsten i brevlådan, fast jag har ingen aning om hur just det funkar. om det är presentkort, eller ifall dom kan skicka kylvaror på posten. Helt perfekt vinst, i vilket fall som helst - jag brukar aldrig ha råd att köpa halvfabrikat (ja, utom när det råkar vara på extrapris, som med vegokebaben igår), att nu få inte mindre än fyra olika sorter, det är en riktig lyx!
 
Nu ska jag välta omkull mig på soffan, jag är så himla trött, två turer in på byn på två dagar, det slukar den lilla energi jag har, sen är jag slut som människa ett bra tag framöver. Jag vet att Alice blir glad också, när jag lägger mig omkull, det bästa hon vet är när vi ligger och myser på soffan, hon brukar säga till om det gått för länge utan soffmys. ^_^
 
 

Kommentera här: