halloweenbullar och en sista höstbukett

Såhär gula och fina blev mina pumpabullar, och såhär växte dom över alla bräddar när jag gräddade dom - helt galna såg dom ut, gigantiska och överjästa åt alla håll och kanter! Jag kokade pumpa tills den blev mjuk, och mosade den, och drog ner på sojamjölken med samma mängd som jag hade pumpamos, sen gjorde jag bulldegen (nästan) efter receptet. Fyllningen gjorde jag som vanliga kanelbullar, men med pumpkin pie spice istället för kanel, och efter att precis ha stoppat sista tuggan av min första bulle, så kan jag säga - pumpabullar kan varmt rekommenderas!
 
Pumpa i degen är förresten ett bra tips för den som vill baka lussebullar men som inte gillar saffran, bullarna blev väldigt gula och fina, och saftiga, men dom smakar inte pumpa. Ett bra hack för den som inte vill känna sig utanför på alla fikaraster i december, men som inte tycker om saffran - det är inte förrän man smakar dom som man märker någon skillnad!
 
Jag har väntat ända sedan i augusti på att dom här ska blomma, hade jag inte haft dom redan förra året, så hade jag väntat ännu längre. I slutet av september, början av oktober började äntligen mina höstaster att blomma! Jag vet inte hur mycket kyla dom tål, men efter några nätter med närmare -7° och årets första snö, så är dom fortfarande fina, men för säkerhets skull så plockade jag in ett stort fång igår. Jag har fortfarande kvar ett gäng i rabatten, det ska bli intressant att se hur länge dom klarar sig! Jag plockade också in dom få stjälkar kärleksört jag hade, men dom är inte lika tjusiga att titta på - jag hoppas att dom fortsätter att slå ut inomhus!
 
Dagens spellista är inte superhalloweenig, men det är en halloweenlista vilket fall som helst!
 
 

Kommentarer:

1 Matilda:

Oh vilket bra tips med pumpa i bullarna. Vilken sorts pumpa använde du?

Svar: Jag vet inte vad det var för sort, jag tror det bara stod matpumpa på lappen, en liten orange var det iaf. Men jag tror inte det är så kinkigt vilken sort, bara den är ätbar! Ju orangare kött, desto gulare bullar, dock!
Miss Kitten Heart

2 Matilda:

Hej igen! Idag testade jag ditt tips - och det blev supergott! Fyndade halloween-pumpa nu när de säljer ut. Det blev inte intensivt gula, men fina. Det här blir nog ett återkommande recept. Tack för inspirationen :)

Svar: Vad roligt att du vågade testa, och ännu roligare att det blev bra! Gulheten beror nog på sortens pumpa, gissar jag, och kanske på hur mycket pumpa du hade i också. Men färgen är ju inte det viktiga (om man inte ska fejka lussebullar, förstås!), det är smaken som spelar roll, och så länge smaken är bra så får man vara nöjd!
Undrar förresten om jag inte ska försöka odla pumpa nästa sommar - dom är dyra att köpa, och pumpa är ett måste för en halloweenfantast! Det är absolut värt ett försök!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: