fredagsfavoriter - fina hem

Alltså, jag vet att mitt hem är fint och mysigt och personligt, jag har lagt ner mycket tid och mycket jobb och mycket av mig själv i det, men samtidigt så känns det att det är billigt, att det är fyllt med sånt jag hade råd med, och inte sånt som jag hade valt ifall jag hade kunnat. I vilket fall som helst, så hade jag valt att inreda med secondhand, det är inte frågan om det, det är inte så att det skiljer mellan mitt loppisfyndade hem, och ett drömhem ifall jag kunde gå in i affärer och köpa det jag vill ha, nyproducerat är aldrig min grej. Däremot, skillnaden mellan att vara begränsad till loppisfynd för några kronor, eller att kunna köpa dyrare, bättre, utvalda loppisfynd, eller rent av antikviteter. Att inte behöva nöja mig med det billigaste, eller att behöva ta till nödlösningar, utan att kunna vänta in rätt grej.
 
Och det är där jag hittar den här veckans favoriter - dom här hemmen är i grunden inredda som jag inreder, med färg och mönster, mycket tapeter och textilier och konst, loppis-/vintage-/antikfynd, roliga/egna/personliga detaljer, handgjorda detaljer, men i dom här hemmen har man kunnat leta reda på, eller väntat in, eller fallit för dom "rätta" grejerna, och det syns. Det här är helt enkelt otroligt vackra hem, och jag blir helt sjuk av avund när jag ser dom! På sätt och vis vore det kanske bättre att låta bli att titta på såna här hem, jag blir bara ännu mer medveten om att jag inte bor såhär fantastiskt, men å andra sidan så ger det mig massor av inspiration, och målbilder, något att sikta på och drömma om. Det är det senare sättet att se på saken som jag väljer, och dessutom - jag har sett många drömmar bli sanna (trots allt så sitter jag här i mitt eget hus, med min egen hund bredvid mig i soffan, det var bara drömmar i många år, nu är det verklighet), man vet aldrig så noga hur det blir!
 
Förresten, om man som mig gärna tittar hur folk bor, så har jag en gigantiskt spellista med bara home tours här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förresten, apropå drömmar som blir sanna (även om dom är små!), i påskas såg jag en massa korgar och skålar med stenägg på min instagramfeed, och jag blev alldeles sjuk efter att skaffa mig en egen stenäggssamling. Jag har kollat efter stenägg på loppisar sedan dess, och har inte haft speciellt tur. I veckan hittade jag äntligen ägg nummer två - snart är det officiellt en samling! Men det, liksom veckans övriga loppisfynd, det får ni se imorgon!
 
 

Kommentarer:

1 Päivi:

Du har säkert sett Amy Sedaris hometour. Fantastiskt quirky

Svar: Det har jag, den är helt fantastisk!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: