fredagsfavoriter - allt fint med alice

Min hjärna är rätt jobbig nu, den hoppar från den ena saken till den andra, känns aldrig nöjd, vill hela tiden ha något annat. Bara den här veckan har jag hoppat mellan Halloween, zero waste, Studio Ghibli och Alice i Underlandet - normalt så snöar jag in som bara den på en sak, och så håller den saken i sig en vecka, eller två eller tre, men nångång ibland, så vill hjärnan helt enkelt inte stilla sig och nöja sig. Samtidigt så vill jag kunna vara intresserad av flera saker samtidigt, men det är tyvärr inte det som det är frågan om här, utan det är mer att det liksom buzzar till i skallen en liten stund, och sen försvinner buzzet. Det känns frustrerande, superjobbigt och otillfredsställande! Så jag försöker hålla fast i dom olika fokusarna, och jag försöker gå till baka till dom, istället för att bara släppa när jag går vidare - vara mera polygam än seriemonogam, så att säga. 
 
Exakt precis just nu (men det kan ändra sig om ett par timmar) känns Alice i Underlandet väldigt fint och inspirerande, och därmed blir Alice min favorit idag. Hade jag skrivit det här igår, då hade jag förmodligen delat med mig av några fina halloweenpyntningar istället - hjärnan är som sagt väldigt hoppig just nu! Så, innan jag ändrar mig - en hög med fina Alice-saker!
 
 
 
 
Jag har delat dom här båda husen förut, men dom tål att delas igen! I det nedersta hemmet så är det bara ett enda rum med Alice-tema, jag har sett till så att videon startar där. I mitten så har vi en anledning för mig att åka till Japan (om det inte fanns nog många anledningar ändå...) - Alice-rummet på Tokyo Disneyland är helt fantastiskt!
 
Jag har samlat på olika utgåvor av Alice i Underlandet i ganska många år nu, men nu är det längesedan min samling fick något nytillskott. Jag hade gärna åtgärdat det! Det finns en massa fint att köpa i svenska nätbutiker, men det finns så mycket som inte finns att få tag på här, många utländska utgåvor, och förstås allting som är det minsta gammalt (det brukar gå att hitta samma 3-4 olika böcker, och dom har jag tyvärr redan). Jag följer ett gäng Alice-samlare på instagram, och det är både en förbannelse och en välsignelse, det har getts ut så mycket fint, men det är frustrerande att se allting som aldrig kommer att bli mitt.
 
 
 
En annan sak som nästan är helt omöjligt att hitta här, är alla dessa fina väskor, smycken och kläder med Alice-motiv (eller, för att vara mer precis - det är nästan omöjligt att hitta något med Alice-motiv här i Sverige, vi verkar inte vara någon större marknad här, vilket förklarar varför det är så svårt att hitta gamla utgåvor också - Alice i Underlandet är inte en självklar del av våran uppväxt, som det är i många andra länder). På översta bilden är det väskor från Primark, på den nedre från Disney x Cath Kidston - så fina! Jag har förstås sparat en massa fint på min pinterest, precis allting står på min önskelista! ^_^
 
 
 
Rae Dunn har jag skrivit om förut (fast i samband med deras halloweenmuggar) - Rae Dunn är ett porslins-/inredningsföretag i USA, deras estetik är väldigt farmhouse (inte min grej egentligen, alltså), dom känns igen på texten på alla deras grejer i deras typiska Rae Dunn-font. I vissa kretsar är Rae Dunn enormt, folk samlar på särskilt porslinet, det finns youtubekanaler som fokuserar på Rae Dunn-shopping (en av dom är den ovan), och förra året så köpte en del upp alla halloweenmuggar dom hittade i butikerna, för att sedan sälja dom jättedyrt på ebay och liknande, det pratades en hel del om det i halloweengrupperna jag är med i (det verkar inte alls vara samma problem i år, jag skulle gissa att det slutade med att dom blev sittande med ett jättelager som dom inte lyckades sälja...). Rae Dunn är som sagt inte min grej, förutom halloweenporslinet, det gillar jag, men när dom nu släppt en hel linje med Alice i Underlandet... Gissa om jag trånar! Jag gillar precis allting (det finns muggar, burkar, tekannor, en massa fint - kolla här, och kolla på videon ovan för lite av vad som finns, jag har sett till att den startar när hon haular Alice-grejer), och återigen - så surt att ingenting finns att få tag på här i Sverige!  
 
 
Förresten, apropå porslin med Alicemotiv, och apropå tidigare nämnda Cath Kidston - hon har också gjort porslin med Alicemotiv, och dom är hur fina som helst!
 
Det här är bara toppen av ett väldigt stort isberg, det görs så mycket Alice i Underlandet-grejer av alla de slag! Det mesta är med motiv från Disneys Alice-film, eller möjligtvis med John Tenniels illustrationer, vill man ha andra illustrationer så får man hålla sig till böckerna - jag vet inte hur många konstnärer som illustrerat genom åren, men det är åtskilliga! Men, för att få merch att sälja, så måste folk känna igen motiven, och när det kommer till Alice i Underlandet, då känner folk igen Disneys Alice, och många känner också igen Tenniels Alice, och därför så finns det inte så mycket andra Alice-versioner i butikerna. Jag hade gärna sett grejer med Tove Janssons Alice på, men det finns förstås inte. Ja, förutom själva boken, då!
 
Vad jag faktiskt hittade, var en Alice in Wonderland Halloween-spellista, helt perfekt för dagens inlägg!
 
 

Kommentera här: