färgglad och kitschig halloween

Många som inte gillar Halloween, gillar det inte för att det är en massa skelett och dödskallar och blod och skräck - just dom sakerna gillar faktiskt inte jag heller! Men, och det känns som att det är ett av mina life missions, Halloween behöver inte vara mörkt och skräckigt och läskigt, det kan vara färgglatt och kitschigt och retro och fint, och det är något jag vill sprida ut i Sverige! Precis som jag vill ha det hemma, fast jag fortfarande har lite väl mycket svart halloweenpynt, jag behöver få in mera färg, och allra helst mera retrodekorationer, även om bådadera är lite svårt här i Sverige. Jag vet inte hur det ser ut med halloweenpynt på andra affärer än Ica och Dollarstore, men särskilt Dollarstore satsar på just den sortens pynt som jag inte gillar, det är plastigt och det är en massa skelett och dödskallar och blod och lik - ja, just precis det som får många att inte tycka om Halloween. För oss, så är vi väldigt beroende av att dels göra själv, dels göra om sånt vi hittar i butiker och på loppisar - målarfärg finns ju i alla färger (Montana är bästa sprejfärgen, den är billig, finns i matt, halvblankt och blankt, och finns i massor av färger), och sånt som i butik ser mörkt och dystert ut, kan lätt göras färgglatt och fint med lite färg! 
 
Jag delade ett inlägg i början av september, där jag tipsade om färgglada och kitschiga halloweenhem, idag tipsar jag om ett till! Mina två halloweenfavoriter är Jennifer Perkins (kolla på flera år av hennes halloweenpyntningar här, dom är helt fantastiska!) och Emily Retro, som alltså är dagens tips! Emily Retro inreder rent allmänt i en poppig 60-/70-talig stil, och hennes halloweenpynt går i samma stil, mycket är gammalt retropynt köpt på loppisar och i antikaffärer, en del är hemgjort, och en del är bara vanliga grejer, men i rätt färgskala - dom två senare är bra att ta till sig för oss som saknar gammalt halloweenpynt på loppisar! I år förresten, är det första året på flera som jag inte gjort ett enda halloweenloppisfynd, jättetrist! (Vill ni ha mer halloweentips och inspiration, kolla min anslagstavla på pinterest!)
 
 
 
 
 
 
Jag för min del, jag ser mest fram emot att plocka ner Halloween igen (i motsats till förra året, då jag behöll halloweenpyntet uppe över jul också), jag ser fram emot att byta gardiner i vardagsrummet (jag är dödsless på dom jag har uppe, inte så mycket för hur dom ser ut, utan för att dom hänger inte speciellt snyggt, och dom är jättebökiga att dra för och ifrån), och jag ser fram emot att ta fram min Alice i Underlandet-gran. En halloweenig som jag ser fram emot, är att imorgon ska jag baka pumpabullar, jag gjorde det för ett tag sedan med bara pumpkin spice i fyllningen, nu går jag all in, och ska ha pumpa i degen också. Dessutom så har jag köpt Pumpkin Chai-te från Yogi Tea, så det kommer att bli väldigt halloweenigt fika ett tag framöver! Dessutom så har jag en del halloweeniga filmer att titta på också, så jag ska försöka skramla ihop en sista rest av halloweenlusten (den försvann ganska precis på en gång som det blev oktober, supertrist!), och köra halloweenmys dom här sista dagarna i oktober!
 
 

Kommentera här: