fredagsfavoriter - helt ok

Jag har inga superfavoriter den här veckan, hela veckan har varit ganska meh, så jag har inte orkat engagera mig så mycket i vad jag har tittat på (jag har mest tittat på Legends of Tomorrow igen, det har varit precis lagom), men dom här har varit helt ok ändå. För ibland har man dagar (eller veckor eller månader) då ribban ligger på den nivån, då helt ok är det bästa man når upp till.
 
 
Heston Blumenthal är typ den gastromolekylära gudfadern, han lagar mat som är lika mycket kemi och konstverk som dom är maträtter, och han har bland annat spelat in en serie med festmåltider baserade på böcker och historia. Som här, när han bjuder på en måltid inspirerad av den viktorianska tiden och Alice i Underlandet. Maten är helt sanslös, helt overklig, vad han åstadkommer är som sagt konstverk mer än måltider. På gästerna låter det som att det är väldigt gott, men jag erkänner - jag skulle inte ens stoppa mycket av det han bjuder på i munnen... Men det är roligt att titta på!
 
 
AmeLIFE är en av mina japanska favoriter på youtube, men den senaste tiden har jag inte gillat hennes videos lika mycket, det har varit för mycket restauranger, utställningar, lyxkonsumtion, totalt orelaterbart för min del, och det är väl därför jag inte varit speciellt intresserad. Men i den senaste videon är hon tillbaka i gammal god stil, och den är riktigt mysig!
 
 
Jag är inte på julhumör i år heller (inte än i alla fall), men det är ändå lite av en högtid när Kinwoven börjar lägga upp julvideos. Gillar man jul, så är dom ett måste!
 
 
Idag har Enola Holmes 2 premiär på netflix, och jag har just sett den. Som film är den helt ok (det är förstås väldigt positivt med en kvinnlig huvudroll som är kapabel och klarar sig på egen hand!), och har man inte läst böckerna så kan jag absolut rekommendera båda filmerna. Har man däremot läst böckerna (som jag har, två gånger dessutom) så är det lätt att sitta och störa sig... Filmerna är helt olika böckerna, typ i ett annat universum-olika, och den här andra filmen har inte tagit en enda del av handlingen från böckerna, förutom Enola och Sherlock Holmes, och att Enola startar en detektivbyra. Allt annat är helt annorlunda. Alltså - se filmerna eller läs böckerna, men om ni tenderar att störa sig på att filmer inte följer böckerna, gör inte bådadera!
 
Dagens soundtrack är musiken från Legends of Tomorrow, dom har massor av bra musik i serien!
 
 

Kommentera här: