dark academia - böcker

 
Jag har inte ett enda loppisfynd från veckan som gått (eller jo, jag köpte faktiskt en pocketbok för en krona, men den är inte så mycket att visa upp, dessutom - jag har redan läst den och lagt den i min skänka-bort-hög), så idag hittar jag på något annat istället. Den första veckan i november har snart gått, det är mörkt och murrigt ute, dagarna är korta och ingen snö betyder att dom ljusa timmarna är få. Dessutom, med regn och rusk, så är det inte speciellt roligt att vara ute, fast det hittills är ovanligt varmt i år. Det betyder en sak - läsväder! För min del, så är det specifikt Dark Academia-väder - det finns inget som får mig så mycket på humör för DA som hösten! Jag har tipsat om DA-böcker mer än en gång (kolla här!), men här kommer ett gäng fler tips, av folket på youtube. Japp, ni måste alltså kolla på videosarna för att få boktipsen (jag är inte superpiggelin för tillfället, jag orkar inte göra jobbet åt er, ni får hjälpa till själva idag).
 
Förresten, Dark Academia är väldigt förknippad med varma drycker, så brygg en stor kopp te eller kaffe, och sätt er ner med papper och penna i högsta hugg, och var beredd på en massa bra boktips (en del lär upprepas mer än en gång, men det är så det är - det är inte en superstor genre, och vissa av böckerna har fått större spridning än andra, då tipsas det oftare om dom böckerna också)!
 
 
 
 
 
 
Mina egna snabba tips till er, är Den hemliga historien av Donna Tartt (den är typ Dark Academia-bibeln, och dessutom min absoluta favoritbok, och har varit det sedan jag läste den för ganska precis 30 år sedan), Historikern av Elizabeth Kostova (jag har inte läst Dracula än, och måste förstås göra det, men den här boken har mycket Dracula-vibbar, och är väldigt bra - jag funderar på att läsa om den snart!), Harry Potter-böckerna av J K Rowling (jag har fått lite avsmak för henne pga transfobiska åsikter, men böckerna är förstås fortfarande väldigt bra, köp dom bara inte nya, vi vill inte ge henne ännu mer pengar!), Den tionde sånggudinnan av Carina Burman och en bok som jag inte läst än, men jag älskade serien när jag såg den som ung - En förlorad värld av Evelyn Waugh, den ska jag läsa snart (fast jag funderar på att se filmen först, jag hittade den på loppis för ett tag sedan, serien vill jag också se igen, men jag tror att jag ska läsa boken först, så jag tror det blir först filmen, sen boken, sen serien). 
 
Gillar ni också Dark Academia, så får ni gärna tipsa om era favoritböcker i genren, eller filmer och serier! Gillar ni som jag, att läsa till ett soundtrack i matchande genre, så finns det en gaziljon DA-spellistor på spotify, jag har sparat på mig ett helt gäng, men det finns så mycket mer. Det här är den jag har lyssnat på imorse:
 
 

Kommentera här: