alice satt i granen

Igår förmiddags fick jag lite eld i baken, jag dammsög undervåningen och torkade trappen, och plockade bort allt halloweenpynt (gardiner i vardagsrummet bytte jag redan i måndags), för jag hade sett fram emot att göra en sak i flera veckor - att klä min Alice i Underlandet-gran! Sen tog det flera timmar att klä min lilla gran, inte aktivt i flera timmar, men ett pynt här och ett pynt där - bara att dammsuga gör mig helt slut, att dessutom packa ihop pynt och bära lådor upp och ner för trappen, det gjorde mig ännu mer slutkörd. Så det tog sin lilla tid att klä granen, trots den ringa storleken, men det är ok - det blev gjort till slut!
 
Den är så liten, att jag kan ha den ovanpå mitt teakskåp i vardagsrummet, annars så begränsar älghornet hur stora grejer jag kan ha på skåpet. Sen så tyckte jag att det var en bra idé att ha min lampa med röd lampskärm (den är så knasig att den passar Underlandet!) och min stora väckarklocka där också, så det fick inte plats med så mycket annat. Men samtidigt - kanske bättre med tre stora grejer, än en stor grej och ett gäng plotter? Vad säger ni?
 
Vi kollar lite närmare på granen:
 
Nästan allt pynt i granen är handgjort, det mesta från konstkompisar genom åren. Några saker har jag gjort (glasflaskor med glitter i och Drink Me-etiketter tex), några saker är köpta och omgjorda till pynt (som dom vita handskarna, fast jag hade helst velat ha ett par små vita barnhandskar, men dom här får duga under tiden, och dom små tekopparna, som jag har limmat fast på faten), och sen har jag dom små glassvamparna, som är julpynt köpt på Ica, om jag minns rätt. 
 
Alice med Cheshirkekattens leende och Den vita kaninen är från en konstkompis, likaså Den vita kaninen nedanför. Jag gillar att flera av mina pynt är så stora, fast granen är så liten (fast å andra sidan, så börjar det vara dags för en större gran, det börjar vara fullt nu - faktum är, att jag fick lämna kvar lite pynt i lådan...)!
 
Längst upp kan ni se mitt enda "riktiga" köpespynt, ett disneypynt i form av dörrhandtag från den gamla tecknade disneyfilmen - det är min favorit av alla disneypynt, så jag blev väldigt glad när jag fick den! Annars så finns det en hel del Alicepynt att köpa, men jag tycker väldigt mycket om mina handgjorda dekorationer, dom är helt unika, och så mycket mer personliga!
 
Längst upp är det en liten Dormouse i en tekopp och nedanför ett hjärtformat Alice-ornament (det är vändbart, med ett annat motiv på baksidan!), båda från konstkompisar.
 
Girlangen på duken är också gjord av en konstkompis, och kollar man noga, så ser man en vit ros i granen som jag har målat röd (jag tror faktiskt att jag har fler vita tygrosor liggande, jag ska ta och måla dom också!), duken är köpt på loppis, jag har gardiner till köket i samma tyg, dom åker upp närmare jul!
 
Den talande blomman och dom båda Alice-ornamenten är också från konstkompisar (den nedersta Alice är från samma konstkompis som Den vita kaninen ni såg längre upp).
 
Jag har inte mindre än tre ljusslingor i granen, fast den är såpass liten - en vanlig slinga med genomskinlig sladd och vita lampor, en slinga med små flamingosar och en slinga med stora flamingosar. Perfekt! En flamingo börjar gå sönder, märkte jag igår, den måste jag försöka laga!
 
I en liten tekanna har jag en Dormouse som jag har virkat, och på andra sidan lampan syns ett till, lite större, Alice-ornament, som samma konstkompis som gjort girlangen och den talande blomman har gjort.
 
Och på andra sidan min jätteklocka och en liten tekanna. Klockan var ett gratisfynd från i höstas, den passar helt perfekt till mitt Alice-tema!
 
Nyss piffade jag till den här brickan på soffbordet också. En liten duk med rosor, några delar från mitt bordskrocket och min nya gipsbyst (eller ja, gipshuvud...) som en Hjärter Dam med enormt huvud blir en bra krocketplan, och så en ask med Alice-motiv (också från en konstkompis) till alla småsaker jag vill ha inom räckhåll.
 
Jag har fortfarande min tallrikshylla och köksbordet opiffade, men en sak i taget - det här är en bra början! Just nu är jag bara så glad över att ha min Alice-gran framme igen, jag skippade den ju förra året (då var jag inte på humör för något annat än Halloween, julen överhuvudtaget hoppades mest över), så jag har verkligen sett fram emot den nu!
 
Dagens soundtrack är förstås en massa Alice-musik:
 
 

Kommentera här: