torsdag 3 november 2022

Hyckleri

 

I flera år har sverigedemokraten Rebecca Ädel, Nynäshamn, spritt nazistisk propaganda på nätet. Varför SD inte reagerat mot detta, kan man fråga sig men också gissa svaret på. Inte förrän nu, när kvällspressen uppmärksammat, vad denna Ädel hållit på med, säger man i SD att man inte delar hennes nazism, rasism och invandrarfientlighet. SD har, såvitt jag vet, inte tidigare med ett ord invänt mot denna politiska aktiva partimedlem och hennes förehavanden och jag blir inte förvånad, om SD nu kommer att förneka kännedom om saken. Nu har man i alla fall varit snabb med att bannlysa Ädel, utesluta henne från partiarbete och ta avstånd från henne och hennes åsikter. Det här spelet, som SD håller på med, det känner vi igen. Snacka om "whitewashing" om lån av ett utländskt uttryck får lånas från sitt sammanhang. Vi vet alla att det i SD finns massor av rasister, att rasismen och nationalismen i själva verket är SDs livsluft. Det är i det partiet de flesta av den sorten hålls. Det hjälper inte att hyckla om det.

 

Affärer, som en annan högt uppsatt SD-funktionär, Gabriel Kroon, är inblandad i, utreds f.n. Affärerna lär vara svårbegripliga utan något bakomliggande och begripligt motiv. I DN har antytts tvätt av ryska pengar. Vi lär få veta mer om saken och få höra, hur SD antingen förnekar allt "fuffens" eller visar upp Kroon på läktaren. Skandaler inom SD duggar ner tätt och regnet tycks inte avta. Förr eller senare måste väljarna reagera.

 

 

Nu är de där, Busch och Kristersson, vid makten och härligheten, De tycker att det är värt det, även som SDs nickedockor. Då ska väl något bevisas också. Det gör man inte genom att klä sig i folkdräkt, låtsas som om det regnar, när rasister härjar fritt på sociala media eller genom att acceptera massor SD-krav på reaktionära och uråldriga regeländringar. Inte heller gör man det genom att avskaffa miljödepartementet eller genom att låtsas att klimatproblemet blir löst enbart genom att skaffa kärnkraft, som möjligen, och då med enorma subsidier, kan komma i drift om 10-15 år. Särskilt illa vore det, om man samtidigt missgynnade andra energikällor, som vatten, sol och vind, vilka jämfört med kärnkraften, är mindre riskfyllda och betydligt billigare och vilka skulle kunna komma i bruk många år tidigare. M, KD och SD ägnar sig i stället åt att fiffla med miljöfrågorna och fortsätta med tjatet om strängare straff och fler poliser. Sådant lär varken rädda klimatet eller rendera något beröm från eftervärlden. Även om skjutningar och gängvåld är förfärligt, är det inte där dagens stora problem ligger. Jag tycker att högerpartierna, åtminstone de fyra längst till höger, missar de väsentligaste frågorna - miljörisker, ökande klyftor och rasism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar