tisdag 25 oktober 2022

Högre makt

 

Nej, trots rubriken, handlar dagens inlägg inte om Xi Jinping.

 

I en intervju berättade Lasse Hallström att han fått hjälp av ett medium, när han regisserar film. Tyvärr, hörde jag inte själva intervjun, som leddes av den skicklige Martin Wicklin, utan bara ett klipp från den. Hallström skulle tydligen få sådan hjälp eller om han redan fått det. Jag minns inte hur Hallström uttryckte sig men jag minns att han berättade om hjälp av ett medium, vilket det nu var, och att det lät, som om han menade allvar. Hallström anses väl vara en hyfsat stor filmskapare, så tanken på hjälp av högre makter kanske förvånar vissa. Mig med. När jag hörde det han berättade, lyssnade jag efter tecken på att det hela var någon sorts skämt men jag hörde inga. Jag tror han menade det han sade. Ja, ja, folk blir konstiga. Att bli gammal kan bidra, kanske att bo i USA också. Lite brydde jag mig i alla fall, när jag hörde det. Andar eller gud och sådant är inte min melodi men för min del är Hallström för alltid förlåten, för han har gjort den bästa film jag sett, i alla fall den som berört mig mest, Mitt liv som hund.

 

 

 

Apropå högre makter... Liv Strömqvuist lär just ha givit ut en serie om "astrologi", som Lisa Magnusson i DN fann lustig. I min värld ligger astrologi nära det där med andar och medier och så'nt. Jag tycker att Lisa Magnusson för det mesta skriver bra och underhållande. Inget undantag denna gång. I det här inlägget, från i söndags, kunde hon kanske verka lite ambivalent, men jag tror att det var mer en pose än allvar. Magnusson avslutade med ett eget "horoskop": Vi tycker alla om ett gott skratt, men i längden känner vi också behov av en djupare mening. Och sådan saknas i ”Liv Strömquists astrologi”. Som om en astrologi skulle kunna innehålla seriösa, djupare meningar. Eller…? Själv är jag tvilling och jag får säga att jag har väldigt svårt skylla några av alla mina otillräckligheter på just det.

 

Och i USA håller både Pentagon och NASA på att undersöka alla rapporter om UFOs. Det finns många, rapporter alltså. Men det är nog inte så vanligt att man kopplar ihop UFOs med andar eller andra övernaturliga fenomen.

 

Flum är flum och det kan väl vara kul. Men ungefär där går gränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar