Funderar du på att inte ta vaccinet? Läs då här

Det är en relativt stort antal svenskar som inte tä-19 nker ta covid-19 vaccinet, även om en stor del av dessa tänker avvakta och se hur det går för dem som tagit vaccinet och först därefter bestämma sig. 
 
Men det finns en grupp människor som är övertygade, att vaccinet är på alla sätt en dålig idé. Nedan följer de vanligaste argumenten och lite fakta om just den punkten.
 
Det tar uppemot 15 år att ta fram ett säkert vaccin. Dessa vaccin har tagits fram på under ett år. Det säger sig självt att det inte kan vara säkert.
Det stämmer, att vaccinet är framtaget snabbt. Anledningen till att man har kunnat ta fram det så här snabbt att det har varit ca 120 gånger fler forskare som jobbat med vaccinet mot vad det normalt sett jobbar med ett vaccin. Då går arbetet snabbare - det säger sig självt. Dessutom har forskare hjälpt varandra med gemensamma databaser över upptäckter. Mängden arbete och tid som lagts ner i detta vaccin är minst lika mycket som vilket annat vaccin som helst.
 
Jag tänker inte bli sjuk i narkolepsi eller någon annan sjukdom och risk för detta föreligger även i detta vaccin.
Ja, det gör det. Alla läkemedel, utan undantag, kan ha oönskade biverkningar. Dessa kan vara exempelvis:
Angioödem, mycket allvarlig allergisk reaktion
Svullnad av ansikte, tunga eller svalg
Svårigheter att svälja
Nässelutslag
Andningssvårigheter
Allergiska reaktioner som hudutslag och nässelfeber. Även mindre allvarliga former av hudreaktioner, utslag och klåda kan förekomma.
Leverpåverkan. Detta kan vara mycket allvarligt och kan ge symtom som trötthet, illamående, kräkningar, magbesvär och aptitlöshet.
Blödning från hud och slemhinnor och blåmärken, allmän slöhet, tendens till inflammation (infektioner) särskilt halsont och feber på grund av förändringar i blodet (minskat antal vita blodkroppar och blodplättar).
Allvarliga andningssvårigheter med flämtande andning.
Njurbiverkningar.
Blekhet, trötthet och gulsot på grund av allvarlig blodbrist.
Mycket sällsynta fall av allvarliga hudreaktioner har rapporterats.
Anafylaxi: överkänslighetsreaktion med feber, hudutslag, svullnad och ibland blodtrycksfall.
Det låter väl helt hemskt med alla dessa biverkningar? Det är bara det att biverkningarna ovan är kopierade från en bipackssedel som tillhör verktabletten Alvedon. Tänkter du varje gång du tar en Alvedon på dessa hemska biverkningar som kan på riktigt uppstå? Så bra om du är lika försiktig där. Men sanningen är att det är ungefär en halv promille (en av 200.000) av alla som tar vaccinet som drabbas av biverkningar. Vissst, du kan få en jackpot, men det är inte särskilt sannorlikt.
 
Det hela är en hoax för att Big Pharma ska tjäna ännu mer pengar.
Du kanske tycker att hela covid är en hoax? I så fall, SKÄMS! Att du har mage att ens uttrycka dig på det sättet när närmare en miljon av dina medmänniskor har dött i denna sjukdom. Eller är det kanske en internationell konspiration som alla inom sjukvården är delaktiga i. Det här argumentet är bara oförskämt och så urbota korkat att det inte förtjänar mer uppmärksamhet.
 
Med vaccinet följer en spårningsutrustning för att vi ska kunna styras mer i framtiden samt hela vår tillvaro övervakas.
Det låter ju som värsta sci-fi filmen, men tyvärr min vän, vi har ingen sådan teknologi tillgängligt att detta skulle ens kunna vara möjligt. Och tror du att det är UFOn som ligger bakom, är du antagliggen något utmanad mentalt och kanske inte ska undra så mycket över dessa saker. Ingenting annat än vaccin sprutas i dig. Och därmed basta.
 
Jag kommer att bli skyddad oavsett om alla andra tar vaccinet.
Ja, det händer om majoriteten gör det. Men du som inte vaccinerar dig eller dina barn, dvs är självisk och egoistisk mot dina medmänniskor, bör inte heller ha rätt till covidrelaterad sjukvård om du drabbas. Dina barn bör inte få gå i förskolan eller skolan utan du bör vara tvungen att bekosta hemmaundervisning. Ja, det är George Orwell samhället de luxe som kräver detta, men du ska inte tro att du kan vara del i ett samhälle där du inte tar ansvar. 
 
Var en klokare person, en solidarisk person, som vill hjälpa oss alla. Ta vaccinet för din och dina barns skull. Och för en tillbakagång till det normala. Det räcker nu.