Voltures Invetory

     Ett par gånger har jag och Itai vart ute tidigt på morgonen och spanar efter gamar. Vi åkte till stället där vi då och då lägger ut mat till gamarna, hade med varsin kikare och en fågelbok så vi kunde kolla upp vad det var vi såg. Detta för att man ska ha en uppfattning om vad som egentligen finns i parken. Och gamar är bra för the cirkle of life så därför vill man se till ha dom i närheten. 

     Första gången såg vi närmare 60 gamar som vi identifierade som "White-backed voltures". Så himla många satt och trängdes där i ett par träd! Vi såg även två örnar, Tawney Eagle kom vi fram till att det kanske var. Efter många om och men! 

     Andra gången såg vi ca 150 White-backed voltures, 2 Maraboustorkar och 2 Lapperd  voltures. Så många fåglar!! Det var kul att få spendera en stund till att fokusera på lite research och ta sig tiden att faktiskt titta på fåglarna vi har här. Och så var det otroligt att se Itai så exalterad över att få göra lite research och dela med sig av sina kunskaper! 😄

     Planen är att de ska starta upp ett program för att föda upp gamar här då alla arter av gamar är fridlysta eller utrotningshotade i södra Afrika!

(null)(null)(null)(null)

Glöm inte att följa mig på instagram @maoliion & @lostswedes
PussHej
♥️
 
 
Zimbabwe 2021 | 2021, Afrika, Gam, Höst, Oktober, Resa, Research, Resor, Volontär, Zimbabwe | |
Upp