I morse var jag och släppte ut hästarna i Skravelsjö och jag gjorde även bort stallsysslorna innan jag åkte tillbaka till stan. Det är bara fyra hästar att ta ut och hagarna ligger väldigt nära stallet så det var fort gjort. Senare på dagen skulle Johanna komma för att rida ut. Tur jag inte visste vad som utspelades i Skravelsjöskogen, jag fick ett meddelande att dom mött två bildrullar men Ingrid hade varit supercool och obrydd. Klipper in vägen nedan. Tänk er denna väg nån kilometer bort. Det kommer inte en utan två bilar varav den första inte saktar ner utan kör förbi Johanna och Ingrid i full careta och bilen som kom efteråt hade väl saktat ner något och vinkat tillbaka när Johanna vinkade att dom skulle sakta ner. Kan tillägga att denna väg går till en vändplats och är ingen genomfartsväg för biltrafik. Det är skogsägarna som har skog runt om som håller upp vägen. Herregud vad rädd jag blev och sån tur att inget hände dom. På Hippologum har vi haft problem med crossar i skogen och jag har själv sett vid ett par tillfällen, crossar som kommit in på Hippos stallbacke och kört förbi och det inte alls sakta heller! Tänk om ridskolan skulle komma där crossen var. Det kan bli katastrof eller varför inte en privatuppstallad häst kan också bli rädd. Skogsvägarna vid stallet används daglig dags för träning av hästar och många av dom är inte vana crossar. Det har även ökat med cyklister i skogen som har såna där bikes man kör med i skogsterräng. Dessa hörs ju inte heller men kommer i ganska hög hastighet så det är inte bara ute på landet saker kan hända, även vid en sån stor anläggning som Hippologum är det problem. 
En sak som stört mig genom åren är när jag kör med hästtransport i stan. Jag håller gärna lite avstånd till bilen framför mig om den tvärbromsar eller nåt händer framför den bilen. Det slår nästan aldrig fel att någon tränger sig in framför mig och hästtransporten och ställer sig på bromsen för att inte köra in i bilen framför, den jag valt att hålla lite avstånd till. Folk fattar inte som inte kört med släpvagn eller för den delen hästtransport med ett djur som vägen ett halvt ton. Jag undrar var respekt eller tänk bakom ratten har tagit vägen? 
 
Jag är så glad att det gick bra för Ingrid och Johanna. Ingrid var tydligen helt obrydd men det kunde ju varit en häst som var mindre van trafik och ni ser vad smal vägen är! Dessutom karaktär av privat väg så jag fattar inte vad folk ska in där och göra. Jo, för några år sedan fanns det en narkotikaodling i slutet av denna väg. Johanna är också lugn vilket givetvis Ingrid känner. Jag skulle dock inte önskat vara i den situationen att få möte med två bildrullar efter denna väg ens med en käpphäst. 
Två coola tjejjer! 
(null)
 
Timmervägen där folk körde utan hyfs idag 
 
 Morgonstund i stallet i morse samt en ovisad bild från Skellefteåtävling i maj
 
 

Kommentera

Publiceras ej