Det är rätt mycket att göra just nu. Massor på jobbet, några extra uppdrag för jag är snäll.. och kompetent gör att jag fyller min tid. Lägg till att jag hjälpt mamma att få hemtjänst då hon behöver tillsyn och sen har vi beställt matlådor med hemtjänsten så får hon lagad mat varje dag. Pappa har fått akut försämrad syn så jag har lite där också att hjälpa till med också. Carro tar studenten om en månad så planeringen är i full gång med mottagningen vi ska ha och sen är det fix med allt annat kring den veckan. Klänningen till balen är klar, den hos skräddare för korrigering och där kan vi tacka våra goda vänner Eva och Fanny som räddade situationen. Kommer bli hur fint som helst. Full fart en månad till och sen går jag in för landning inför en semestervecka som kommer spenderas på Gotland. Rindis föl kan komma när somhelst och hoppas allt går bra så vi får träffa vårt ponnybus, fölet och Rindis familj. Jag längtar så fruktansvärt tillbaka till ön. Det är nåt särskilt med Gotland som tilltalar mig ända in i själen. Ska bli härligt med en veckas semester innan jag jobbar lite till innan långa sommarsemestern kommer. 
 
Sen sist har Ingrid hunnit fylla år och hon fick inte ens morötter den dagen. Vi brukar nästan jämt ha en påse morötter i stallet men inte just denna viktiga dag. Det var som vilken dag som helst i Ingrids liv och jag tror hon älskar oss lika mycket även om både morot och present saknades. 
 
I går åkte vi (jag, Minette, Carro och Adam) över dagen till Skellefteå för att tävla. Normalt startar vi bara en klass per dag men igår gjorde vi ett undantag och red två klasser. Vi har hunnit hoppträna ute en gång och nu hoppade vi första utetävlingen för säsongen.  Jag är som värsta piloten innan vi åker. Hade hört att det var vägarbete på E4:an från Umeå till Skellefteå så jag gick in på Trafikverket och kollade och insåg att vi skulle ta en altiernativ färdväg upp mot Skellefteå. Vi slapp vägarbeten på de mindre vägarna som delvis var lite gropiga där också men helt acceptabelt. Det tog lite längre tid att åka upp till Skellefteå än en helt ren E4 men vi hade det i kalkylen. Ingrid stod som ett ljus hela vägen och hade ätit bra både till frukost och i transporten. Vi gjorde i ordning Ingrid så jag kunde promenera med henne medans Carro och Minette gick banan. Tror Adam följde med också. Jag och Ingrid hann gå en bra stund innan dom kom tillbaka. Sen rullade det på ganska snabbt och vips var det "våran" tur. Ingrid var med på noterna, Carro red bra och även snabbt vilket gav dom en fin tid och ledning i klassen som dom lyckades behålla till slutet. Seger i klassen alltså. Minette var en tillgång på bangången då Minette sa att hon tipsat Carro hur hon skulle rida på några hinder i omhoppningen. Såg sen på filmen när jag analyserade att det var som klippt och skuret från en övning Kerstin hade för några veckor sedan. Tryggt att Carro tränat på det där och kände sig trygg med det att hästen känner igen situtationen. Några vägval, några bra beslut och vips är tiondelarna på rätt sida! 
Carro var nästan mer nöjd med 1,10 klassen. Tyvärr ett ner i grunden men hästen hoppade bra. Det var ett nöjt gäng som vände hem mot Umeå på eftermiddagen. För att Ingrid inte skulle behöva stå på transporten längre än nödvändigt stannade vi på X:et och köpte hamburgare som vi tog med och åt i bilen. Inte lätt att käka hamburgare med massa dressing medans jag körde. Men jag fick i mig maten och blev mätt men fick tvätta ratten med baby-wipes när vi kom hem. Vi tog samma väg hem, svängde av E4 i Gumboda och åkte "inlandsvägen" till Umeå. 
Ingrid är den optimala hästen att ha med på tävling. Hon lägger energi på rätt saker. Lugn och fin i hanteringen, i princip på allt utom när hon ska hoppa. Då taggar hästen till för att sen stå som ett ljus och bara vara så cool som Ingrid kan vara. Carro provade fronturlastningen när vi kom hem och Ingrid har verkligen ingen större brådska att gå av utan väntar snällt på attvi är klara med ramp och bom och väntar sen på varsågod. Skönt att ha en så cool häst. 
 
Nu blir det nog dressyrträning i veckan och sen tävling igen på lördag i Vännäs.Tanken är att hoppa en klass och det blir 1,10 på lördagen. Vi har hemmatävling i slutet av maj på Hippo men mest troligt hoppar vi inte då eftersom Carro planerat nåt med Adam som fyller år den helgen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej