Idag har det varit busväder över Umeå och det var inte nice att köra bil vill jag lova. Allt vitt, vitt, vitt. Jag såg knappt vägen så det är jätteskönt att sitta inne och tryna i soffan nu på kvällen. Jag var till stallet en sväng tidigare och tog in hästarna och hämtade Minette på Ersboda.
 
Minette ringde nyss och då var hon och Anton i stallet för stalltjänst nummer två för dagen för att ge betfor och skotta hagen. Själv är jag löjligt glad att sitta framför tv:n och vänta på det roliga programmet "På spåret". Lyckan grumlas lite när jag tänker att jag ska vara i stallet 05:30 i morgon för att släppa ut fyra hästar. Nåja. I morgon är en annan dag. Tur vi kan hjälpas åt. Jag har i alla fall varit väldigt glad för Audins fyrhjulsdrift när jag var ut tidigare idag. 
 
När jag ändå är inne på bilen är jag inte alls glad. Jag. Är. Så. Djävla. Less. På. Bilen. I går till exempel. I går var det jättekallt, upp mot minus 15 grader och jag måste åka och pumpa två av hjulen jätteofta för jag har nån pyspunka. Åk och fixa det tänker någon. Jo det tänker jag också. Dessutom har jag blåsljud i bilen men det fungerar ändå. Eller när det är plusgrader, typ plus tre, då är det inga blåsljud. Jag vet inte om det är slumpen varför det inte lever om vid plusgrader. Ganska less på bilen alltså men jag verkligen orkar inte ta tag i det just nu. Laga eller inte laga? Inte laga, vilken bil ska vi ha? Vilket släp ska vi ha? Hur ska vi finansiera? Ska "nån" i familjen ta BE körkort? Ingen idé att byta bil utan att ha BE. Kan inte tänka på annat släp innan vi löst körkortsberhörighet och bil i så fall. Och då bidde det ingenting. Jag är för gammal för BE så det blir nog Carro som får styra upp det i så fall. Kanske bäst att kräma ur allt som går ur Audin i så fall så då kajkar vi runt i den så länge. 
 
Jag har haft sönder en tand. Ibland drömmer jag mardrömmar att jag sliter i en tand som gått sönder. Vet inte hur detta gick till men jag såg en bit framtand gått sönder när jag skulle sminka mig. Det var ganska lite men ack så störande när jag upptäckte det. Tankarna for hela helgen (förra helgen) hur jag skulle göra. Äh, jag skiter i detta och ser om mer går sönder. På måndagmorgonen var jag på det klara att ringa tandläkaren. Min tandläkare har gått i pension så jag har gått hos hennes efterträdare en gång. Tomas. Jag hade tur som en tok och fick tid redan på tisdagmorgon. Jag har haft ganska lite trassel med tänderna, dragit visdomständer två stycken, bettskena för jag gnisslar tänder och lagat nån tandborstskada och gjort en krona under 25-30 år. Inte alls farligt. Jag har i och med detta ingen koll på vad saker och ting kostar och jag har trott att jag betalar 100 % själv. När jag började googla inser jag att Försäkringskassan betalar det mesta?!? Jag såg framför mig hur det skulle bli implantat med titanskruvar och att jag skulle vara tandlös längst fram i käften ett par månader medans titanskruvarna växer fast. Med den inställningen klev jag på skakiga ben in på mottagningen. Jag kom ut trettio miunter senare med en lagad tand. Min tandläkare fixade det på gång och färgen på lagningen blev exakt som färgen på mina tänder. Jag skuttade ut från mottagningen som en yster kanin. Kostade inte mer än 1400 kr heller. Jag hade räknat med 5000-10000 kr. Behvöer jag säga att jag är supernöjd med min nya tandläkare. En helt värdig ersättare till Anita. Innan jag gick sa jag att tandläkaren är en riktig konstnär. 
 
I söndags drog tälvingssäsongen igång igen. Carro och Ingrid hoppade en 1,10 och som jag var inne på. Ju fler felfria rundor ju närmare det där nedslaget kommer vi. Det kom i söndags. Annars en snabb tid som räckt till placering. Nu räckte det till en andra plats i KM för juniorer/YR. Carro och Ingrid var duktiga, Carro tyckte Ingrid var så duktig att Ingrid fick en present från Wallers "pop-up-shop" som fanns på Hippo under tävlingarna. Carro och jag köpte en Equiline kavaj till Carro vilket vi pratat om sen i november nån gång. Har jag berättat om CAIA julkalendern 2021? Carro ville ha kalendern och i samma veva swishade hon mig 1800 kr. Jag trodde det var betalning för hästen och Nordic Wellnes gymkortet som är exakt 1800 kr. Dagen efter frågar Carro mig när CAIA kalendern kommer. -"CAIA kalendern"? -"Ja jag swishade ju dig"! Det var alltså för att jag skulle beställa kalendern Carro swishat mig. Sen fanns kalendern inte att beställa. Det gick ett dygn. Carro var jättebesviken. Jag sa att vi skulle kanske satsa på en ny tävlingskavaj istället för CAIA kalendern. Sen började kalendrarna levereras. Youtubers öppnade CAIA kalendern, allt till beskådan på Internet. Efter ett fåtal luckor började till och med jag inse att "Vafan det är ju bara skräp". Carro började känna sig rätt nöjd över att jag inte beställt kalendern och tankarna på den där fina tävlingskavajen blev allt starkare. Vad Carro inte visst var att jag mailat Bianca Ingrosso om mitt misstag att jag inte förstod att jag skulle beställa kalendern. Kunde Bianca lösa detta? Behöver jag säga att jag återtog mitt meddelande till Bianca! Bara några dagar innan tävlingen mailade Carro en länk om en Shamshield kavaj till det fina priset över 5000 kr. Hmmmmm Hmmm var väl allt jag hade att säga. Tävlingen kom. Andrea Waller shoppen öppnade. Carro ringde mig från shopen och för att göra en lång historia kort så hade Carro provat en Equline kavaj som hon ville ha. En röd klisterlapp förkunnade att det var 50 % rabatt. Kavajen var dyr, femtio procent och så betalade jag halva och Carro halva. Det blev affär. Sen ska ingen säga till mig att Andrea är en halvdan försäljare. Innan jag sjävl förstod hur det gått till hade jag även köpt en till kavajen matchande tävlingstopp. -"Sista exemplaret" och naturligtvis i Carros storlek. Nåväl. Ungen har kommit hem med fina betyg på några prov och inlämningsuppgifter i skolan. Dessutom har Carro laddat ner Zenlyappen så jag kan se var hon är. Har man varit duktig så visst kan man få en belöning? Tävlingstoppen följde med från butiken. Lite svammel men jag tyckte det var viktigt att visa Carro att det var allvar med kavajen eftersom det inte blev någon CAIA kalender även om det sen visade sig att kalendern var skräp. Man måste alltid hålla vad man lovar. På bilderna nedan syns Carro fräsa runt i sin nya kavaj. 
 
Nästa start för Carro och Ingrid blir 12 februari i Härnösand. Carro, Minette och Ingrid åker med Lina och Giggs vilket gör att jag kan stanna hemma! Utfasning pågår! Nämen det ska bli skönt att ta det lite lugnt. Jag kan hjälpa till att skicka iväg hästen på morgonen, göra fikaväska och ta hand om sysslorna hemma på Hippo så slipper gänget det. Sen åker jag hem och ligger i sängen och följer allt på Equipe istället. Som vanligt hoppar vi 1,10. Det är en tävling över dagen så ingen uppstallning. Inget hotell. Som att åka på en träning typ. 
 
Visst har vi kommit över fina bilder från tävlingen? Jag tycker Ingrid blir vitare och vitare, hon kommer nog sluta som helvit. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej