I går var Carro och Minette med Ingrid till Härnösand för hopptävling. För förstagången i världshistorien var jag hemma när ungarna var på tävling i alla fall med egen häst. En gång var Minette och tävlade låneponnyn Toggi i dressyr i Kåge och då var jag också hemma. Jag tror det var lagdressyr och Rindi fick stanna hemma i stallet och vila en ömmande ond muskel så Minette lånade en ponny. Och då vann hon också men det är en annan historia. Nåja. I går åkte ungarna och Ingrid med Lina och Giggs och jag behöver inte följa med för det jag ändå bara gör är att köra bilen. Minette är mycket bättre coach än jag nånsin kommer bli och jag var helt nöjd att vara hemma och kolla OS. Lite stallsysslor tog jag också hand om så resenärerna skulle slippa detta när dom kom hem. 
 
Jag kunde ändå hålla koll på allt genom Equipe och Zenly vilket jag också gjorde. Vi valde att brodda av Ingrid i tån trots att framridningen var utomhus. Ingrid hade halkat lite ute så Carro travade inte fram förrån hon kom in i ridhuset. Ingrid hade varit fruktansvärt taggad och på. Carro undrade: -"Vad har ni tryckt i henne"? Jag hade tänkt ge henne havre på morgonen som vanligt men jag glömde bort det så skyll inte på mig i det fallet. Ingrid hade visat att hon förutom galoppera på stället även behärskade piaff och passage. På framridningen hade hästen vägrat skritta utan kört nån form av passage istället. Ingrid måste varit riktigt snygg att kolla på i alla fall. Minette undrade om Carro haft pälsglans på tyglarna då dom var hala vilket Carro inte hade. -"Bara i manen".... Ja kontaminerade gummityglar med pälsglans på tokpigg häst. Minette tyckte Carro skulle ta av sig handskarna men det ville hon inte. Förrän lite senare när Carro hade lämnat handskarna till en funktionär innan start. 
 
Tydligen hade Ingrid gillat fiberunderlaget och hoppat bra. Tyvärr ett ner men Carro var nöjd och hennes känsla var att detta var nog deras bästa 1,10 så långt. (Jag hemma trodde Carro skulle vara arg som ett bi men det var hon inte). Nästan ingen korsgalopp heller. Problemet var nog som jag förstått att Ingrid var så pigg och Carro höll igen för mycket istället för att ändå våga galoppera på trots en pigg häst. Huvudsaken hästen tycker det är kul och Carro och Minette var nöjda. Jag har inga bilder eftersom jag inte var där utan har snott från Carros Instagram istället plus några bilder jag fick av ungarna på Messenger. Förutom att Ingrid var tokpigg och stark så hade hon skött sig exemplariskt enligt rapporterna. Lite kär i Giggs blev hon nog och hade gnäggat efter honom vilket man inte kunde tro när båda hästarna promenerades i ridhuset hemma i Umeå vid hemkomst. Ingrid strök öronen mot den söta fredliga Giggs som stod där med spetsade öron. Då minsann kunde Ingrid vara kaxig men är man borta på resande fot - ja då är minsann annorlunda. 
 
För övrigt har jag problem med vad som nu blivit ett sår på baksidan av höger lår så jag har haft en jobbig vecka med ont, värk och svårt att kunna behandla detta själv eftersom det sitter där det sitter. Få se om jag måste gå till Hälsocentralen eller om det reder ut sig själv. Bara det gör att det var helt okej att vara hemma och inte åka till Härnösand denna gång. Istället har jag gjort lite administrativt jobb för Umeå Ryttarförening och Bettan i helgen. 
 
Vet inte när nästa start blir. Det är tävling i Vännäs nästa helg men bilen går som en pissråtta, transporten står genomfrusen på sommardäck och där tog min motivation att åka någonstans slut. Vi får väl se vad som händer i veckan, det är ju inte så långt till Vännäs och Minette och Antons bil mår nog bättre än min och sen kanske vi får låna ett släp eller hyra en buss. Om vi beslutar att åka. Nu spelar det ingen roll då vi kan bestämma detta i sista minuten då vi ändå blir efteranmälda. Det är mycket enklare att åka på tävling på vår/sommar/höst. Händer det nåt efter vägen är det i alla fall sommarföre och varmt ute. Ingen idé att kolla efter ny bil eller ny transport då ingen i familjen har BE körkort. Skulle bli andra möjligheter att söka bil om nån kan köra också. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej