Smördegspiroger med fetaost & spenat
Kategori: recept
Det var frasiga piroger med färgrik fyllning: grönt, rött och vitt. Färska spenat blad, soltorkade tomater och fetaost samt lök. Jag älskar soltorkade tomater och fetaost! Receptet hittar du här!
De blev hyfsat bra och jättegoda, men tyvärr inte helt genomgräddade. Om du ska göra dem, så tänk på att platta ut smördegsplattorna så mycket som möjligt innan du lägger på fyllningen och viker dem. I annat fall kan det vara jättesvårt att få degen genomgräddad. (Den blir mycket tjockare i ugnen.)
Man kanta dem varma eller kalla och de ska tydligen gå bra att frysa in för att ätas vid något senare tillfälle.
De tre barn som jag under middagen hade här hemma fick korv med bröd, i syfte att de skulle få i sig någon mat. Den ena av dem smakade pirogern, men tyckte inte om dem. Den andra tordes inte smaka och den tredje hade hade så ont i en tand att han inte ens ju de äta hela sin korv med bröd. Men jag åt villigt och njutfullt av pirogerna, trots bråkande IBS-mage.
Jag var igår lite orolig att den kanske skulle krascha och hade, för säkerhets skull, med mig kräkpåsar i jackfickan att ha tillgängliga under Lilla Vasaloppet, men de behövdes inte och idag känns magen helt lugn igen. Det ja ske var mer än ni ville veta. Men, men... :)
Kram till Dig!
Karro säger:
Såg goda ut ☺