Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Så ljuvligt gott fröknäcke med ost

Kategori: fysisk hälsa, recept


Jag gjorde fröknäcke och färskost av Turkisk yoghurt igår. Det blev faktiskt godare än jag trodde, ja ljuvligt gott! Även utan marmelad. 

Enkelt att göra var det dessutom. 

Detta är ett tips! Testa gärna!! Så här gjorde jag:

Jag utgick från mittkök.se :s recept på Dinkelknäcke (Se bilden nedan!), men det jag hade i var:

- Dinkelmjöl
- Psylliumfrön
- Solrosfrön
- Pumpafrön
- Rapsolja
- Vatten



Jag hade så mycket olja och vatten till de torra ingredienserna att det verkligen blev en genomkladdig smet. 

Grädda i 150 grader varm ugn, nederst i ugnen i 50-60 min. De sista tio minuterna kan du, om du vill, flytta plåten längre e upp, för att brödet ska bli knaprigare.

Strö gärna över flingsalt när brödet är färdigt. 


När det har kallnat, bryter du det i bitar och förvarar torrt. 

Så här gör du färskost på Turkisk yoghurt, vilket är ett recept från Zeinaz kitchen. (Den recepbloggen rekommenderar jag!):

Lägg ett par deciliter ekologisk Turkisk yoghurt i en ren diskhandduk eller annat tunt tyg. Lägg detta i en sil i en skål. Låt rinna av i kylskåp under minst 10 timmar (exempelvis över natten). Tryck då försiktigt ut LITE mer vätska. Blanda i salt (Jag använde flingsalt). Vill du ha andra smaksättningar, ger ZEINAS kitchen aptitretande förslag på sådana. 

Mm, mmm, mmm... "Ja' säjj int' om ä!"




Kommentera inlägget här: