Så ljuvligt gott fröknäcke med ost
Kategori: fysisk hälsa, recept
Enkelt att göra var det dessutom.
Detta är ett tips! Testa gärna!! Så här gjorde jag:
Jag utgick från mittkök.se :s recept på Dinkelknäcke (Se bilden nedan!), men det jag hade i var:
- Dinkelmjöl
- Psylliumfrön
- Solrosfrön
- Pumpafrön
- Rapsolja
- Vatten
Jag hade så mycket olja och vatten till de torra ingredienserna att det verkligen blev en genomkladdig smet.
Grädda i 150 grader varm ugn, nederst i ugnen i 50-60 min. De sista tio minuterna kan du, om du vill, flytta plåten längre e upp, för att brödet ska bli knaprigare.
Strö gärna över flingsalt när brödet är färdigt.
När det har kallnat, bryter du det i bitar och förvarar torrt.
Så här gör du färskost på Turkisk yoghurt, vilket är ett recept från Zeinaz kitchen. (Den recepbloggen rekommenderar jag!):
Lägg ett par deciliter ekologisk Turkisk yoghurt i en ren diskhandduk eller annat tunt tyg. Lägg detta i en sil i en skål. Låt rinna av i kylskåp under minst 10 timmar (exempelvis över natten). Tryck då försiktigt ut LITE mer vätska. Blanda i salt (Jag använde flingsalt). Vill du ha andra smaksättningar, ger ZEINAS kitchen aptitretande förslag på sådana.
Mm, mmm, mmm... "Ja' säjj int' om ä!"