Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Mixa lite allt möjligt och drick

Kategori: fysisk hälsa, psykisk hälsa, recept


Mixern, som jag fick av Micke för något år sedan, är en riktigt kanonbra manick, tycker jag! Man kan mixa lite allt möjligt hälsosamt, eventuellt sila det, ställa i kylskåpet och dricka några matsked av det per dag.


Den här gången hade jag ingen ingefära, eftersom den hade råkat mögla och jag inte hade någon torkad, men jag hade lite annat smått och gott. 


Jag hittade svarta och röda vinbär i frysen. En vitlök i kylen hade börjat gro, så jag klippte av grodde och släppte ned den i mixern. Lite färsk persilja. Pressad citron. En klyfta apelsin. (Resten av apelsinen gav jag barnen.) Gurkmeja (torkad, ur en kryddburk). Vatten. En hel del rapsolja (ekologisk, ljungfruolja). Jag lade faktiskt i LITE aloe vera också (geléaktiiga "fruktköttet" inuti bladet), eftersom jag har en typ övervuxen sådan planta. Jag vet inte om alla aloe-sorter är ätbara, men den här är det och jag vattnat den med enbart vatten; inga gifter. 

Det ena av våra barn vägrade smaka drycken. Det andra såg ut att vara nära att spy. Själv tyckte jag att den var hur lättdrucket och helt okej. Inte äcklig, i varje fall. 

Tja... Det är ett hälsotips! Ta det du har. Gärna olika färger. Gärna en del fett, eftersom en del vitaminer är fettlösliga. Mixa, eventuellt sila, och drick!

Kommentera inlägget här: