Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Mini-semlor

Kategori: miljön, recept


I dag fick jag syn på en bild på Pinterest på riktigt minismå semlor. Jag blev sugen på att göra sådana och hade, till min glädje torrjäst samt överbliven mandelmassa i kylen. Torrjästens bäst före-datum hade gått ut, men den fungerande ändå, åtminstone tillräckligt bra.

Semlorna blev ganska goda. Lite torrt bröd kanske, men det gjorde inte precis något. 

Jag har tre barn här hemma idag. Bara en av dem och jag) gillar traditionella semlor. De andra två fick olika varianter av den. 

Jag har nallat av bordssmöret för att göra dessa. Det vanliga smöret räckte nämligen inte till degen. Och även mjölken är nu helt slut. Och grädden. Så jag kan inte fylla någon fler semla. Men jag har frågat min ena syster, som bor i samma by, om hon skulle handla efter jobbet idag. Det skulle hon och kunde då köpa dess varor åt mig. Så snällt! Och praktiskt, när man bor 4 mil tur och retur från närmaste affär. Bättre för miljön, dessutom. Som tack ska hon få några semmelbröd. :) Fast det hade hon säkert fått oavsett handlandet. Det är kul att ge! Jag ska även ge några till mamma och pappa vid tillfälle. Även de bor i samma by som vi.

Tycker ni om semlor? Hur ska fyllningen vara, enligt er? 


Ha det gott, så länge! 
Kram till Dig! 








KOMMENTARER:

  • Ingela säger:
    2020-03-05 | 19:24:14

    Vad gott!! Jo för mig vanlig fyllning med mandelmassa och grädde. Kram.

    Svar: 😊 Instämmer. Kram
    Marita Lundqvist

  • Milad säger:
    2020-03-07 | 22:31:38

    Egentligen inte är jag så förtjust i grädde men små semlor går himla fint....
    Du är bra & fin själ.....

    Svar: 😊 Tack, värdefulla, betydelsefulla Du!
    Marita Lundqvist

  • Karro säger:
    2020-03-30 | 15:27:57

    Så söta ☺

    Svar: Ja, visst blev de! 😊
    Marita Lundqvist

Kommentera inlägget här: