Harstena


Harstena - denna pärla i Gryts norra skärgård.

Vi har varit där tidigare och kommer absolut att komma tillbaka.

Lite småkaotiskt innan man kan lägga till, då det är många som vill vara där och det köas från två håll och trängsel med turbåtar.

Tur kaptenen är lugn, och besättningen kompetent. Ha, ha...



Dessa två! Hur mycket kan man älska!? Trots ålder (13 och snart 16) är de så härliga att ha om kring sig, sociala och hjälpsamma. Med tanke på åldrarna kunde det ha varit stora protester att följa med på segelsemester mer mamsen och papsen, men inte i år och funkar över förväntan. 

Här är vi och vännerna på väg till klipporna med en korg med gott bubbel, snacks och badkläder som blev oanvända. Barnen och jag slank förbi bageriet och köpte de godaste bullarna vi någonsin har ätit. Den med vanilj... suck så god...


Bageriet. Var även där på morgonen och köpte nybakat bröd - och bullar :-)


Så fina vyer vart man än befinner sig på ön. 


Åt middag på restaurang Loftet. Positivt överraskad av ryggbiffen. Det var lite lätt kaotiskt på restaurangen och väldigt ung och oerfaren (men URGULLIGA)  serveringspersonal så tänkte lite för mig själv - "hur ska detta gå??"

Maten var verkligen supergod, och tjejen som tog hand om oss var nog den charmigaste servitrisen hittills. Och väldigt noggrann att inget skulle bli fel. Guldstjärna till henne!  

För mig är det viktigt att inte bara ligga i naturhamnar när man är på båtsemester, behöver in i civilisationen, gå på restaurang - och duscha :-)

Kram!

Kommentarer