keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 28 februari 2021

#Soliga vackra vinterdagar#Takskottning#Paltmiddag#

Av Chatarina Berglund - 28 februari 2021 16:45

 

Hej svejs på er alla nu är det dax att blogga lite grann. Även om dagarna och veckorna är lite händelselösa nu för tiden!

Vi vet ju alla vad det beror på och det verkar inte ha något slut. Det ökar på väldigt många ställen i Världen och vaccinet verkar vara försenat och vissa vacciner kan inte ges till dom som är över 65 år. Jaa, var ska det sluta?

Vi åker som vanligt och handlar en gång i veckan på Willys. Det går undan när man har allt uppskrivet och vet var 

vraorna finns. 

Vi har ju fantastiskt vackra dagar gnistrande snö och solsken och solen värmer faktiskt oxå det är tur att det finns något som är bra i  alla fall.

I övrigt så är det korsord och TV som gäller och det är tur att man kan ägna sig åt det för det är ett roligt tidsförriv.

Och inte glömma bak och matlagning för det blir det varje dag jaa,kanske inte bakning varje dag men ofta.

Fast ibland tryter fantasin helt och svårt att komma på vad vi ska äta men alltid blir det något.


Vi åt köttbullar och potatismos en dag med sås och sallad och det smakade riktigt bra!


 


En annan dag åt vi Gyros på fläskfile jag skar den i tunna skivor när det var fruset och marinerade den och stekte den och sen åt vi lite blandat tillbehör ungefär som tacos fast vi hade hembakta pitabröd och det var jättegott.


 

Det är mycket skidåkning på TV varje dag både på längden och tvären och uppför och nedför och svenskarna är ju jättebra för det mesta men dom måste juoxå fåha sina dåliga dagar!

Lite roligt att i Slalom är det en kille som heter Kristoffer Jakobsen hans pappa är från Norge och hans föräldrr har stuga här i Alträsk i närheten av oss. Vi håller tummarna hårt är han åker.

Fina dagar har vi solen visar sig jaa, inte alla dagar men många fina dagar har vi haft lite kallt på morgonen men solen värmer så det gör att det blir varmare mitt på dagen!


Nu övergår jag till mat igen vi har ätit alla dagar lite olika rätter Stek fisk med potatiskakor, broccoli, sallad, en god sås och en omelett med ost,lök och paprika och det var väldans smarrigt.


En glad överraskningfick vi när ett av våra lskade barnbarnLudde med sin tjej Linnea dök up här med en bukett rosor och några smarigga bullar med citron och kolasås det förgyllde verkligen våran Allahjärtansdag.  

 

Jag bakade skorpor och mjukkaka en dag för Tommy har tjatat om skorpor länge nu så jag tänkte det är väl bäst att han får sina skorpor nu och han blev riktigt nöjd så han tar sig några varje dag med ett mjölkglas att doppa dom i.


Övrgt i matväg Vi åt korvstroganoff med färks pasta och salladoch det var riktigt gott!


 

Fredag då blev middagen kycklingsnitzel med hemgjorda pommes i vår acti fry och slla och sås till det och det var jättegott!

  


 

Lördag mycket snöjobb för Tommy och trav V-75 för mig men icke lyckades jag få mer än 4 rätt men brorsan min vann och han hade 6  rätt och så fick han ju för flera 5- or oxå så han vann runt 12 000 så det är bara att gratulera kul att någon i släkten vinner.

Till middag blev det Smördegsinbakad fläskytterfile med ädelost och hasselbackspotatis , sallad,vitlöks- och pestomarinerade oliver och en god sås.

Det var väldans smarrigt!

 

Söndag mycket snö igen att ta reda på nu räcker det med snö för denna vinter men det lär säkert komma ännu mera.

Tommy har i alla fall sysselsättning och han gillar att vara ute och fixa med snön med det får ju vara någon måtta på det oxå det finns ju annat man kan göra.

Till middag idag blev det en fiskgratäng i ugn med en smarrig sås, kokt potatis och sallad mycket gott.



Måndag snö.snö och åter snö vi känner oss mer insnöade än vanligt!

Annars händer det inte mycket och det ju ungefär så för de flesta idessa tider men middag blir det alla dagar.


Och denna dag blev det lite åt kebabstuket med marinerad köttfärs med soja, riven ingefära, lök , peppar och vitlök inte kebakrydda. Sen bakade jag egna pitabröd och serverade med samma tillbehör som till kebab ungefär och det var så jättejättegott kommer absolut att göra det fler gånger.

På kvällen blev de tlite serier just nu tittar vi på Brottet en dansk serie som är jättebra.

 

Tisdag i dag och då fortsätter vi med ämnet snö för då kom Anna och Robin , Rasmus och Sofia,Wilma ochLudoch inte att förglömma den nya familjemedlemmen Pepsi   ttill Alträsk för att häjlpa oss att skotta av taket på huset.Tommy har skottat av på framsidan en gång men det har ju kommit en del sedan dess så dom tog först på framsidan och sen

baksidan och fort gick det för ungdomarna som är vigolanta och snabba. Jättesnällt av dom att hjälpa oss.

Det blev palt till middag jag kokade ca 26 paltar och kokade färsk lingonsylt och dom tyckte det var jättegott och det tyckte vi oxå. En helt fantastisk dag då det hände en hel del och att få träffa dessa härliga Barn och barnbarn med

respektive är j såå roligt för det blir inte så ofta i dessa trista tider.Och Pepsi har vuxit så mycket sen vi såg henne sist 

och lite småbusig. Molly var lite arg åt han hont tyckyte han var lite för nära hela tiden så hon gläfste till d då och då men han hade inte mycket respekt för det. Men dom lär nog vänja sig vid varandra om dom får träffas ofta.

Pepsi är så söt som en karamell.


Bordet dukat i väntan på paltgästerna!   

 



 



Veckorna springer  iväg trots att det är dessa tider men det är ju bra nu ser vi framemot dom där fina vårdagarna då vi kan flytta ut   på altanen och njuta av solen och förhoppningsvis värmen och ta kaffe och en lunchmacka utomhus

på dagarna. Solen värmer otroligt mycket redan ochi morgon är det 1 mars så det går undan så har vi vår.

Middagar har vi ätit lite gott och blandat vi åt Lasagne med sallad och pestomarinerade oliver en dag  denna vecka mycket gott!


 

Helgen har bara flygit i väg med ett huj!  Tommy åkte och handladei fredagsoch jag och Molly var hemma för nu säger dom att man ska inte gå 2 st från samma familj och handla på affärerna så då får man väl försöka l lyda det.

Det går bra men om vi ska handla lite mer då vill han gärna att jag följer.


I fredags  gjorde jag sjömansbiff och en salladmed marinerade rödbetor med en blomkålsröra med majonäs och creme fraiche och kryddoroch det var superdupergott!


 


Lördag d å var det som vanligt V -75 med hopp om 7 rätt men hoppet svek bara 4 fy så dåligt det är så svårt att tippa dessa hästar och kuskar och inte är experterna bättre heller jag förstår inte varför det blivit så men det dyker upp så många nya hästar och kuskar och man har inte lärt sig alla det är bara att plugga mer så kanske man kan hänga med...


Till middag åt vi helstekt fläskytterfile som jag brynte först och sen rullade jag den i en kryddblandning och stekte den iugnen   och tog ut den efter ca 30 min och satte på lite glaze blandad av hemkokt tomatmarmelad och soja och stekte den ca 15 min till. Till det blev det potatis i vår actyfry med en msk olja och kryddor. och Broccoli,blomkål och en sallad samt en god sås. Dte var kalasgott mums,mums!


 


Söndag i dag och det är en blåsig dag här i Alträsk och ingen sol men varmt första blidan och snön krymper ihop rejält på några dagar och det är bra. Många skotrar har varit ute i helgen det märks att våren närmar sig då brukar det vara mycket folk  i rörelse.   Tommy brukar ta in ved i en sån där stor Ikeapåse och den låg ute på altanen och helt plötsligt såg jag påsen började röra sig  och flög rakt upp i luften och över alltanräcket och Tommy drog i väg ut efter den men den fanns ingenstans han har varit och promenerat och sökt den men den är spårlöst borta ! Den kanske flög till Vändträsk man vet aldrg!


Nu blir det inte mer denna gång men vi  hörs snart igen! Ha det bra alla och håll avstånd och sköt om er!


Sista dagen på februari  i morgon 1mars.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards