Julklappstips till barn i 9-12 årsåldern

Det är när barnen kommer upp i den här åldern det börjar bli svårare igen att hitta på en bra julklapp. Åtminstone tycker jag det. Nu är man lite i en övergångsperiod och vissa barn vill ha ganska dyra presenter som mobiler och vad vet jag. 
 
Men ICKE! Jag tänker fortsätta tipsa om böcker :) Det är ändå en anledning att den här åldern kallas för slukaråldern i bokvärlden.
 
Först ut är boken Zoma, Margocker av Jimmy Wall. Det är en sci-fi/fantasy för unga, 9 år och uppåt. För de yngre en högläsningsbok. Den utspelar sig på Mellurius, jordens systerplanet och är framförallt en spänningsbok, lite otäck ibland, men också fin om vänskap, modet att övervinna rädslor, och lite kärlek och längtan efter försvunna föräldrar.
 
Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
Boken Iskungen av Henrik Nilsson Thelander är en äventyrlig spännings-roman och fantasifull saga om djup vänskap, kampen mellan liv och död och modet att våga möta sina rädslor.
Den är skriven för slukaråldern men tilltalar även många äldre som gillar böcker som ”Den oändliga historien” eller ”Bröderna Lejonhjärta”. Innehåller massor av snö och magi vilket kan funka till jul!
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
Boken Greenpys av Marlene Lindbäck handlar om tre vänner som vill göra gott för djur och natur men som ofta också hamnar i farligheter. Så miljö, vänskap, spänning.
 
 Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
Nästa två böcker har jag sett fram emot att tipsa om: Kvarnpojken och Torpflickorna av Erika Larsson. De passar från 9+ - 100+ och är alltså familjeböcker kan man säga som utspelar sig i dåtid och nutid och berör viktiga ämnen och har övernaturliga inslag. Jag har inte läst själv ännu, men har sett bra recensioner.
 
 
Klicka på bilderna för att komma till Bokus och läsa mer om böckerna.
 
Boken Djupbäckens Hildur av Mia Jansson passar dom som gillar fantasy och äventyr. Utspelar sig i den svenska skogen med mycket inslag av gammal folktro. 
 
Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
Boken Viktor och Ulvön den magiska amuletten av Sofia Svensson Hagnell är en lättläst bok som passar bra till barn som övergår från bilderbok till textbok eller för barn som tycker det är jobbigt att läsa långa texter. 
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken