Julklappstips till barn 6-9 år

För er som följt mina Julklappstips-inlägg så är detta precis som tidigare inlägg en kategori av julklappar som jag snarare måste bromsa mig själv när jag köper. Man vill ge barnen allt de önskar, men det går ju inte alltid. 
 
I den här åldern är det många som börjar läsa själva och många som kan läsa men ändå vill få böcker lästa för sig ännu. Böcker kan man inte få för mycket av och därför tänkte jag tipsa om just böcker här igen :) 
 
Boken Trolldeckarna - mysteriet med det försvunna halsbandet av Cecilia Cambring är en kapitelbok som passar barn som gillar mysterier, roliga karaktärer och som vill vara med på ett äventyr djupt under vattnet men också högt upp på bergen.
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
Boken Tredje fullmånen av Lena Stangmark passar både som högläsningsbok för yngre och som en bok att läsa själv för barnet som lärt sig läsa och upp till 10+. Det är en spännande äventyrsbok där tre riktigt bra kompisar, en skopa fantasy och en levande naturmiljö lämnar läsaren med en tro på människan och ett framtidshopp. 
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
Boken Biancas två världar av Annelie Arnbäck passar fint till barnen som saknar en vän. Bokens huvudpersons bästa vän heter dessutom Louise som jag :) 
 

Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
 
Boken Jakten på den försvunna mamman av Anna Nilson är en bok som passar barn som börjat bli nyfikna på kapitelböcker men som fortfarande uppskattarmycket illustrationer. Temat passar barn som saknar sina föräldrar ibland. Jag har själv boken hemma :) Det är fantastiska illustrationer i den och efter varje kapitel kommer tips på en aktivitet man kan göra. 
 
Klicka på bilden för att komma till Bokus och läsa mer om boken
 
Boken Dusty i Storstaden - hem ljuva hem av Moa Villasmil passar till barn som gillar fabler, naturen och berättelser med humor och ett budskap.
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
 
Böckerna om Anja av Annika Scharnke utspelar sig på 60-talet i en svensk bruksort, Frövi. Vi får följa Anja på olika äventyr, i skolan, när hon är rädd och olydig.
Böckerna uppskattas mycket av barn i åldrarna 6-9 år och de passar utmärkt att läsa både tyst och som högläsning. Varje kapitel är en egen historia. Allt som står i böckerna är sant. Så de vuxna som läser böckerna känner väl igen sig. :)
 
Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om böckerna
 
 
Boken Full fart i morfars affär av Iréne Skoog passar redan från förskoleålder. Det är en bok med mycket som händer som man kan prata med barnen om och det finns bilder på varje sida. 
 
 Klicka på bilden för att komma till Adlibris och läsa mer om boken
 
 
Det här inlägget är inte sponsrat. Det är helt enkelt böcker jag kommit i kontakt med tack vare mitt eget skrivande. Jag hoppas att något passar er och att detta var en hjälp att hitta en passande julklapp :)