tisdag 28 september 2021

Första dagen i Zürich

 Fredagen för två veckor sen blev vi hämtade mitt i natten av en taxi för att bli körda till Gardermoen. Vi hade fått rekomendationer av SAS att det kunde vara smart att vara på flygplatsen 3-4 timmar innan avgång, vilket är sådär när flyget skulle gå 7.10. Flygbussen gick inte alls, flygtåget körde inte tidigt nog, att övernatta blev alltför dyrt, så taxi var vårat bästa val. 

DSC_0679
På 25 minuter var vi framme och var bland de första på plats. 

DSC_0686
Vi gick och köpte lite frukost och slappade av innan vi köpte lite taxfree godis och vatten. 

DSC_0709
Vi läste böcker och spelade på switchen medans vi väntade på avgång. 

DSC_0757
Vi hade byte i Köpenhamn. Så mysig flygplats. Vi fick frukost på flyget av SAS (vi flyger aldrig med fullflex biljetter, så tänkte inte på att det ingår mat....). Skojade om att vi är hobbits som äter våran andra frukost

Flyget till Zürich fick vi varsin rad. Skönt med massa plats. Men hade lite dåligt samvete då flyget i ekonomiplatserna var fulla... 

Vi fick våran tredje måltid för dagen. Väldigt gott, men hemskt mätt till slut. Vi kom fram till att vi ska köpa dyrare flygbiljetter lite oftare, för det här var kul.

DSC_0761
Så var vi framme och satt på tåget till Zürich. 

DSC_0775
Tittade på gulliga hus. 

DSC_0797
Efter att vi lämpat av vårat bagage, tagit en snabbdusch och bytt kläder började vi utforska området som vi bodde i. Vi bodde i Vision apartments Wolframplatz
DSC_0786
Hittade många fina hus. 

DSC_0809
Och gulliga portar. 

DSC_0826
Hängde lite i Rieterpark .

DSC_0833
Det är museum där med icke Europeisk konst. Tänkte gå där den här dagen, men blev tipsad om att vi borda beräkna mer än 1,5 timme (vilket var den tiden som var kvar innan museumen stängde.). 

DSC_0818

DSC_0866
Ville flytta in här. 

DSC_0837
Var fin utsikt över staden. 

DSC_0878
Jag hade lyckats klä mig i något som såg ut som en skoluniform (borde valt några andra strumpor än vita....), men det gick fint ändå.

DSC_0885
Det här är en förskola. Huset såg ut som något Addams familjen kunde bo i. 


DSC_0900
Kollade in stora träd. 

DSC_0945
Besökte ett museum dedikerat till succulenter och kaktusar. 

DSC_1043
En svävande orkidé. 

DSC_1048
Gick vidare och stannande vid ett matställe som heter Samigo amusement. 
 
DSC_1064
Det var så himla varmt. Ångrade hemskt att jag bara hade med mig höstkläder. 

Vi delade på lite hummus, falafel och mozzarella. Skulle ut och äta med brudparet och massa annat folk lite senare på kvällen. 

DSC_1090
Vi började gå dit vi skulle möta de andra.

DSC_1096
Hit skulle vi, till Frau Gerlods Garten


Vi hade tagit över ett långbord i ett tält och satt där ganska länge. Vid halv tolv kastade vi in våran handduk och tog bussen tillbaka till lägenheten. Då hade vi varit vakna i nästan 22 timmar och började bli ganska trötta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

2023 sista fest

 Vi har kommit till 2023s sista fest.  Det var en mulen dag. Var lite orolig att vi inte skulle njuta våran utsikt när det skulle bli ett n...