Tävling i Timrå



Helgen 11-12 juni var det tävlingar hos grannklubben Kraftur, på anläggningen i Timrå.

På fredag em åkte jag iväg med Stáli. Vi var anmälda till tölt T1 och fyrgång V1. Varför jag väljer att rida dom högre klasserna är för att jag helst vill vara ensam på banan. Jag anmäler mig inte till dom för att jag vill kvala till något SM eller för att vi är redo för dom klasserna egentligen. Utan mer för att jag förra året, blev flåsad i baken av en annan hingst, som förstörde vårt program. Så efter det väljer jag att rida ensam på banan, så gott det nu går.



Vinterns träning, arbetstempo tölt, har givit resultat. Det märkte jag under tävlingen, även om inte poängen visade något sådant. Stáli orkar gå i ett mycket långsammare tempo i tölten i år jämfört med förra året. Sedan tycker jag att det är ett jättesvårt moment att rida in på banan och bibehålla, bärighet och form på banan. Jämfört med på volten i tex collectingring eller ridhus/ridbana.



Vi har i våras börjat testa på tempoväxlingar och jag är väldigt nöjd med dom med tanke på var i träningen vi befinner oss just nu. Ökat tempo har vi inte tränat på alls ännu, vi är inte redo för det. Men vi gjorde så gott vi kunden och kom väl upp i ett mellantempo.

Kommande helg blir det tävlingar på hemmaplan, på Wången. Även då rider vi tölt T1 och fyrgång V1. Mest troligt testar jag en annan gångartsföljd i V1, bara för att testa och lära oss vad som passar bäst för just oss.

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"