söndag 29 maj 2022

Mr Foggs och Skygarden

 Ta oss tillbaka till den viktorianska tiden. Passande tema med tanke på att vi faktiskt bodde i Belgravia.

Mr Foggs är en kedja med barer/restauranger uppkallad efter Phileas Fogg en fiktivengleksmannk som är huvudpersonen i romanen Jorden runt på 80 dagar.( Jules Verne 1872). De olika barerna har olika teman. Vi hade bord på Mr Foggs Society og Explorations i Covent Garden. en finurlig man hälsade oss välkomna in eller rättare sagt ner i en källare. Här var det som att gå rakt in i en av alla filmer om Phileas Fogg. Väggarna dekorerade med saker ifrån alla upplevelser och äventyr.





 Bartendrarna shake drinkar för brinnande livet med hjälp av en mekanisk drinkblandare. Bunny Nightingale sjöng och underhöll gästerna med jazzversjoner av nya popsånger. Vi testade några roliga drinkar och en och annan inte så roligt. Daniel fick oturen att beställa en drink innehållande soya, det var ingen hit.

Eftersom jag hade bokat bord 21.30 på Skygarden fick vi till sist avsluta besöket hos Mr Foggs. Jagvill absolut besöka de andra barerna i kedjan nästa gång vi är tillbaka i London. Läs mer om de olika barerna här: https://www.mr-foggs.com

En über tog oss till Skygarden. Det är en trädgård/bar/restaurant på toppen av byggnaden walkie talkie. Den är också med på top 10 av saker att göra i London  på Tripadvisor. Säkerhets check för att komma in och en hiss tog oss till 32 våningen. Solen var på väg ner och vi fick en fin utstick över London. trädgården inne var kanske inte så imponerande men trevlig stämnings och vi fick en soffa för oss själva. Beställde lite mat och dricka. Här betalar du nog mer för utsikten än för något annat. Maten var inte särskilt god och mitt bubbel smakade som bubbel överallt.














Fin avslutning på en söndag. Och vi var alla lite spända på morgondagens ABBA show. Lite besviken på att jag inte såg någon reklam om ABBA Voyager. Jag trodde hela London skulle vara klädd i ABBA.

Men med en cykeltävling, Chelsea flower show, Drottningens Jubilee som firar 70 år på tronen, Champions League final är det kanske lite mycket att begära? Eller inte...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...