söndag 29 maj 2022

London in Pink

 Söndag morgon, vi rostade vitt äckligt bröd ( får man säga så?) Lagade en stor kanna med presskaffe, skar upp frukt och åt croissant i var lilla studio. 

Besök av en stor spindel i badkaret, jag namngav honom Peter Parker efter spindelmannen. Lite konstigt der där att betala 2000Kr natten +, det ser fint ut på utsidan och fin adress. Men när det väl kommer till kritan är det spindlar i badet och läskiga heltäckningsmattor som nästan biter tillbaka.

Jag hade kommit över ett instagramkonto som hette Peggy Poschen det var blommor, rosa och cupcakes. Vad är inte det att älska. Efter min research såg jag att det öppnade först klockan 10.00. Jag fick med mig Wiggo att gå dit en kvart innan öppning och vi hamnade nästan först i kön. Jag viste inte att det var SÅ populärt. Men det bildades en ganska lång kö och det sattes upp reserverade skyltar på alla bord. 

De hade en person i kostym som också satte upp ingångs staket. Stackars Wiggo.... Han var en av tre män som hade blivit dit dragna. Jag är säker på att det va minst 50 personer som bara tog kort på ingången till cafèet.


Tänk de öppnade först 10.15, lite som världskända artister på konsert!!  Jag vill säga att det skapar en viss spänning och nyfikenhet på vad de har att bjuda på. Vi hade iallfall tur och fick ett bord, trots att de hade satt upp reserverat på alla bord. Vi fick en timme på oss. Daniel satt fast i trafiken och blev lite försenade.

Vi fick menyn och jag hugde in på den "rosa"menyn och beställde en Belgravia Cupcake med jordgubbe och blommor, parade den med en rosa kaffe latte. ( Tänkte inte riktigt på att det stod att den var gjord av rosor). Wiggo slog till med en mörk choklad cup cake och en americano ( typ vanlig kaffe).


all in black...

Vi satt en stund och fantiserade om vad våra bordsgrannar var för typer. Ett gäng var helt säker hemmabakare och bakade många cup cakes. En ensam tjej med lågt blondt hår, botox läppar, stora solglasögon och ett glas champagne såg väll inte så lyckligt ut. Men hon var säkert glad och snygg på instagram. Roligt att se alla som passerade på gatan och stannade upp för att ta kort på ingången, de ställde upp barn,hundar och fruar för att förevigas vid de fina blomsterdekorationerna.


Cupcaken blev serverade tillsammans med mina underbart fina,söta och förfärliga kaffelatte. Det var det värsta jag har smakat. Totalt katastrof. Smaken av gammal rosparfym blandat med varm mjölk? Det var en liten miss i beräkningarna, men det blir som oftast så när jag beställer lite för fort. Jag borde ha satsat på ett säkrare kort...typiskt. Men cupcakes var god, jag har ätit godare. Men det är klart, att sitta i London,Belgravia på en uteservering omgiven av blommor och härligt vårväder...det är en upplevelse.




Daniel kom till sist, lite frustrerad över tunnelbana och über. Vi gick en långpromenad mot Harrods och Hyde Park.  Lunch i Hyde Park. Senare på kvällen hade jag bokat bord på Mr Foggs och Skygarden.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...