måndag 30 maj 2022

ABBA Voyage

 Efter lite  i centrum tog vi tunnelbanan till Canning Town. Daniel mötte upp oss och vi checkade in på hotellet. Caroline och Dave skulle komma senare på eftermiddagen och möta upp oss innan showen. Vi tog därför en liten sightseeing i London. Det regnade av och på, vi sökte skydd på en pub. Tyvärr hade de inte kaffe så det fick bli cider och öl.

Klockan 17.15 hade vi bord på en Italiensk restaurang, mycket god mat. Det blev inte tid till efterrätt då vi var tvungna att skynda oss till arenan. Först stopp var ABBA baren där vi köpte en flaska Cava. De hade också magnum flaskor med champagne dedikerat till ABBA. Fler små stands med merch och ett stort. Det var lång kö till allt. Vi gick in på "Dance floor" där vi hade biljetter.




Arenan tog bara 3000 personer, den var inte stor men väl dekorerad. Det fanns privata "dancing botas" sittplatser och VIP rum. Vi stod nästan längst fram på dansgolvet. Det var ändå mycket plats till att stå stilla, dansa eller vad man nu ville göra. Förmodligen på grund av covid? Mycket svängrum iallafall.

Publiken var spända, många hade klätt sig i tidsriktiga kläder. Det hördes svenska i bland publiken och alla var på tå. Oerhört spännande! Ingen viste vad som väntade. ABBAtarer är något helt nytt. Ny teknologi där allt är spelat in men ändå spelas tillsammans med en live orkester.






ABBAtarerna kom upp genom scenen till folkets jubel. Där stod de, Agnetha,Frida, Björn och Benny. Gåshud på hela kroppen. Ögonen kunde inte lista ut att det inte var riktiga personer som stod där på scenen och dansade. Men hjärnan viste att det inte var på riktigt. Ändå kände man det i hela kroppen.

Publiken sjöng med i alla sånger både de nya och gamla. Lasershow, ledljus, projektor och film ramade in hela uppträdandet. Jag hade faktiskt gåshud de första 20 minuterna. Det var lika otroligt som alla har sagt.

ABBA pratade och skojade i mellan sångerna, vi sjöng med för full hals. ( det märktes dagen efter)










Efter 90 minuter var der över. På väg ut fick alla varsin pin där det stog My 1st ABBA Voyage. Vi handlade merch innan vi gick till hotellet. Det blev också ett litet stopp på en bar för att smälta upplevelsen. Fantastisk kväll och jag kan tänka mig att se den igen. Undrar vilka artister som kommer att härma efter först?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...