Glass i miljonklass

Visst gillar jag glass men inte så här mycket, priset är inte bara lite väl mycket. Redan innan inflationen var det lite väl dyrt, jag håller mig till Ben&Jerry, Lejonen och Björnen tycker jag är tillräckligt dyrt. Men det är ändå rätt mycket pengar som vi pratar om här och vad jag skulle gjort om jag haft dem pengarna är följande.
 
Vi pratar om ca 16 miljoner kronor.
 
  • Köpa en liten tvåa alt. stor etta
  • Renovera och måla om
  • Åka utomlands under ett par månader med tåg i Europa
  • Skaffa katt
  • Åka till Färöarna, Island, Skottland och Kanarieöarna och vara borta i över en månad
  • Köpa möbler i min stil och som passar lägenheten
  • Skänka bort en hel del
  • Försöka se mer av Sverige
Har nog flera milijoner kvar, men det är inget som jag har behov av.
 
 
 
Bara ca 37000 kr för en skål.
"En bananasplit extra allt var det här! Desserten – signerad det ekologiska glassmärket Three Twins Ice Cream – kallades världens dyraste glass när den kom år 2008.

För 3 333 dollar serverades du en bananasplit toppad med såser gjorda på exklusiva dessertviner, bland annat en Chateau D’Yquem från 1960 och en tysk Trockenbeerenauselese. Desserten inmundigades med en guldsked från 1850-talet. Om du bokade ett besök hos Three Twins kunde du dessutom äta sundaen till tonerna av en cellokonsert. Live.

Det bästa av allt var kanske att desserten kunde avnjutas med gott samvete. En tredjedel av priset donerades nämligen till en lokal markförvaltare som arbetade för att bevara vackra landområden.

Three Twins Ice Cream skapade rubriker när bolaget var verksamt, inte minst för sin ekologiska glass, men i april 2020, mitt under pandemin, kom beskedet: bolaget läggs ned på grund av bristande lönsamhet.

I ett Facebookinlägg skrev grundaren Neil Gottlieb att matindustrin är brutal men att hans filosofi är att ”det är bättre att ha älskat och förlorat än att aldrig ha älskat alls.” "

 
Hmm, okej denna kostar bara 277 000kr
Foto: Alamy
 
"År 2007 tog New York-restaurangen Serendipity 3, i samarbete med smyckesmärket Euphoria fram desserten Frrrozen Haute Chocolate Ice Cream som kostade 25 000 dollar.

Så vad fick du för pengarna? 28 olika kakaosorter, varav några tillhörde de dyraste i världen. Mjölk, iskuber, vispgrädde och tunt skivad tryffel från världens mest exklusiva tryffelsort – La Madeline au Truffle.

I stället för körsbär på toppen pryddes skapelsen av fem gram ätbart guld. Desserten serverades i en bägare fodrad med ännu mer ätbart guld, och som dekorerats med ett guld- och diamantarmband. Den som beställde en Frrrozen Haute Chocolate Ice Cream fick äta den med en guldsked prydd med vita och chokladfärgade diamanter, ett bestick man sedan fick ta med sig hem."

 

Okej, göra en ännu dyrare glass, ingen hade ju råd att köpa nr 5. Denna kostar ca 665 000 kr.

Foto: Alamy
 
 "Three Twins Ice Cream nöjde sig inte med sin lyx-bananasplit. Med Absurdity Sundae satsade man ännu högre, och priset på denna glassextravagans slutade på 60 000 dollar.

Så vad var det som trissade upp prislappen för Absurdity Sundae – som i grunden faktiskt var samma dessert som Three Twins Ice Cream Sundae? Jo, förutom en rejäl skål med ekologisk glass fick du även en förstaklassbiljett till Tanzania, en guidad tur på Kilimanjaro och boende på ett femstjärnigt hotell."

  " MrBeast’s Ice Cream Sundae – ca 1,1 miljon kronor

Foto: Pexels
 

Youtubern Jimmy Donaldson, även känd som MrBeast, är berömd för sina frikostiga gåvor. Den kanske mest minnesvärda: när han bjöd tre av sina fans på en efterrätt värd 100 000 dollar. Så här såg det ut när de högg in på glassen.

Till denna överväldigande skapelse hade han inte sparat på något: dussintals glasskulor värda hundra dollar styck, choklad influgen från Sydamerika, jordgubbar importerade från Japan och en exklusiv karamellsås för 3 000 dollar. Bland annat. Slutligen hällde dessertmakaren 99 år gammal grapefruktjuice, för 20 000 dollar, och 50 år gammal äppeljuice, för 45 000 dollar, över hela anrättningen."

 Strawberries Arnaud – ca 14 miljoner kronor

 Foto: Arnaud’s
 
"Världens dyraste glass serverades på restaurang Arnaud’s i New Orleans och har förvånande nog ingen superexklusiv ingredienslista. Faktum är att den är jämförelsevis blygsam: färska jordgubbar, vaniljglass, vispad grädde och mynta toppad med en exklusiv karamellsås. Så vad är hemligheten bakom det höga priset? Orsaken till den bisarra prislappen är att desserten toppats med en matchande, rosa 4,7-karats diamantring.

Enligt ringens tidigare ägare, Sir Ernest Cassel, är detta den perfekta förlovningsgåvan."

 

Hittade den här